L’Ajuntament d’Onda tanca els comptes de 2017 amb amb un superàvit d’1.613.760 euros

L’Ajuntament d’Onda ha tancat el Pressupost del 2017 amb un superàvit d’1.613.760 euros, i ha complit amb totes les regles i objectius d’estabilitat pressupostària que exigeix la Llei del Govern d’Espanya en matèria de sostenibilitat financera que marca no incrementar el deute, no incórrer en dèficit i no tenir una despesa superior al creixement del PIB. Ximo Huguet, alcalde d’Onda, ha afirmat que “hem sabut portar una gestió responsable dels comptes municipals, perquè per a nosaltres és molt important saber que estem treballant amb els diners dels onders i que estem construint la ciutat entre tots, sense deixar a ningú pel camí”.

Així mateix, una vegada calculada la liquidació del Pressupost de 2017 per part de l’àrea d’Intervenció de l’Ajuntament, es conclou que l’actual equip de govern tanca l’any complint també la regla de gasto de 688.246 euros, quan el mínim estava en 484.818 euros. A més, cal recordar també que el deute del consistori se situa en el 12,46%, quan el límit estava en el 25,96%. Ximo Huguet, ha explicat que “aquestes bones dades econòmiques van units a una bona gestió que situa a Onda com a referent en benestar social, on la ciutadania rep més retorn  que la mitjana de la Comunitat Valenciana”. A més, els pressupostos de 2018, amb 27 milions d’euros, suposarà les majors inversions de la dècada en la ciutat, com serà l’engegada de l’Estratègia de Desenvolupament Urbà Sostenible i Integrat, que compta amb el finançament dels Fons Feder.

La regidora d’Hisenda del consistori, Sílvia Cerdà, va presentar un pla econòmic financer que va ser aprovat pel Ple municipal en 2016, a causa de l’incompliment de la regla de gasto i l’endeutament del consistori durant la legislatura anterior quan governaven els populars. Aquest pla s’ha complit en els anys 2016 i 2017 amb la reducció del deute i superàvit. “Tot açò ha sigut possible en dur a terme una gestió responsable dels comptes de l’Ajuntament i al mateix temps, hem augmentat la qualitat de vida de tots els onders, concedint ajudes a famílies i associacions, sense augmentar els impostos, realitzant inversions per a millorar les instal·lacions i l’aspecte de la localitat o creant oportunitats d’ocupació, entre molts altres projectes que estem duent a terme”, ha conclòs l’alcalde d’Onda.

Share Button

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.