L’Ajuntament d’Onda organitza diferents activitats per a celebrar el ‘Març de la Dona’

L’Ajuntament d’Onda, a través de l’àrea d’Igualtat i en coordinació amb altres àrees del consistori, ha presentat aquest matí la programació prevista per al mes de març amb motiu de la commemoració del ‘Dia Internacional de la Dona’ que se celebra el dia 8.

D’aquesta manera, Onda celebrarà el ‘Març de la Dona’, oferint activitats per a diferents edats i gustos, dedicades a la dona i a la conscienciació a favor de la igualtat efectiva entre gèneres. El regidor d’Igualtat de l’Ajuntament, Asensio Blaya, ha destacat que “des del consistori realitzem durant tot l’any una sèrie d’accions encaminades a reivindicar la importància de fomentar la igualtat de gènere i durant aquest mes posem l’accent principalment mitjançant una extensa programació amb la qual pretenem conscienciar a la ciutadania ondera en aquesta matèria”.

Durant la roda de premsa, Blaya ha anat numerant les diferents activitats que començaran el divendres dia 2 amb el taller de ‘Ceràmica per la Igualtat’, on les dones participants del projecte SARA de Creu Roja elaboraran els seus propis taulells amb temàtica sobre la igualtat. El mateix divendres es projectaran a la Sala Cassola les pel·lícules ‘Del revés’, una pel·lícula infantil d’animació que també es projectarà el dissabte; i ‘The Hours’, un drama basat en la vida de tres dones en tres temps diferents del segle XX.

El 5 de març començarà el curs d’autoprotecció i defensa personal per a dones, que es realitzarà al Casal Jove. Durant tot el mes, els dilluns i dimecres a la vesprada, agents de la Policia Local d’Onda, que pertanyen a la Unitat de violència de gènere, impartiran aquest taller que té com a objectiu incrementar l’autoconfiança de les dones i dotar-les dels coneixements suficients per a detectar i evitar una possible agressió. Per a poder participar en aquest taller gratuït és necessari realitzar prèviament una inscripció, directament a la Casa de la Cultura o en el telèfon 964602858.

El dimarts dia 6 tindrà lloc la xarra ‘Igualtat i prevenció de la violència de gènere’, a l’Associació d’Ames de casa i Consumidores Mare de Déu de l’Esperança, situada al carrer Falcons.

El dijous dia 8, Dia Internacional de la Dona, s’inauguraran diverses exposicions. D’una banda, a les 11 hores, al Museu del Taulell, s’inaugurarà ‘Taulells per la igualtat’, que mostra els treballs realitzats per les participants del programa SARA de Creu Roja durant el taller de Ceràmica per la Igualtat. D’altra banda, a les 19 hores, a la sala d’exposicions de la Casa de la Cultura, s’inauguren altres dues: la col·lecció de ‘Cartells 8 de març de l’Institut de la Dona’ i ‘Labors de l’Associació Multilabors d’Onda’.

El dia 9, a les 18 hores, es realitzarà el taller de ‘Divercontes’, per a aprendre a explicar històries en família, a través de jocs i activitats. El taller està dirigit al públic de 5 a 11 anys acompanyats d’una persona adulta.

El cap de setmana del 10 i 11 de març, es representarà al Teatre Mònaco l’obra ‘Pitopàusics’, una comèdia que reivindica el paper de la dona. Les entrades ja estan disponibles en la web municipal ondaturismo.es. La venda física d’entrades es realitzarà una hora abans de començar les representacions.

El dijous 15 arranca el taller pràctic de relaxació, impartit per una psicòloga especialista en Gènere. Es realitzaran diferents sessions els dies 15, 22 i 29 de març, i 5, 12 i 19 d’abril al Saló d’Actes de la Casa de la Cultura. Per a participar en aquest taller també és necessari realitzar inscripció de la mateixa forma que en el curs de defensa personal.

El dissabte 17 i diumenge 18, al Teatre Mònaco hi haurà cinema d’estrena. S’emetrà ‘Tres anuncis en les afores’, una pel·lícula que està obtenint grans crítiques i una gran quantitat de premis. El diumenge, a les 12 hores, a La Cassola, els més xicotets també podran gaudir del teatre ‘Lore i els colors perduts’.

El dia 23, a la papereria La Repro, es realitzarà una ponència sobre ‘Youtubers i el feminisme’, per Trinidad Moreno, especialista en Igualtat.

I ja a l’abril, la programació contínua amb un taller de teatre sobre ‘Feminisme i transformació’, i un Teatre Forum que tindrà lloc el dia 20 sota el títol ‘Com quedem?’ dirigit a l’alumnat de tercer i quart de l’ESO dels diferents centres educatius de la ciutat.

Finalment, Blaya ha animat a tota la ciutadania a participar d’aquestes activitats i ha confirmat que “aquest equip de govern segueix amb el seu compromís d’apostar per la igualtat real de gènere, promocionant diferents campanyes per a aconseguir que Onda siga cada vegada una ciutat més justa, inclusiva i igualitària”.

Share Button

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.