L’Ajuntament consciencia als més xicotets d’Onda sobre educació vial

L’Ajuntament d’Onda, a través de la Policia Local, ha començat la formació del segon quadrimestre en matèria d’Educació Vial en els diferents centres educatius de la localitat. Més d’1.650 alumnes rebran classes teòriques i pràctiques amb les quals el consistori pretén ensenyar als menors, des de molt xicotets, els valors en educació vial, ja siga com a vianants, viatgers o conductors.Des de fa anys, els agents de la Policia Local realitzen aquesta labor de conscienciació de forma reeixida, la qual cosa ha comportat que enguany haja augmentat el nombre de grups als quals imparteixen aquestes classes. En la primera part del curs, l’alumnat de 1º, 3º i 5º curs de Primària i el de 2º i 4º de Secundària han començat les classes teòriques a l’aula. En la segona part, els més xicotets realitzen un passeig guiat per la ciutat, prestant especial atenció a l’encreuament de carrers amb pas de vianants i semàfors; mentre que els més majors realitzaran a l’abril les pràctiques externes al circuit d’educació vial situat al costat del Casal Jove.

Mari Carmen Aguilella, regidora de la Policia Local d’Onda, ha destacat la “importància d’oferir aquesta formació a l’alumnat de forma especialitzada per al seu grup d’edat, de manera que en totes les edats el concepte de seguretat vial s’introdueix com una forma de crear bons hàbits en el via pública, ensenyant-los a ser bons vianants i viatgers i, d’aquesta manera, prevenir accidents de trànsit”.

El Comissari de la Policia Local, Miguel Ángel Izquierdo, ha explicat que la metodologia d’ensenyament que s’utilitza combina la teoria amb la projecció de vídeos didàctics, “d’aquesta manera els xiquets assimilen els coneixements d’una forma més visual i entretinguda”. Izquierdo ha indicat que la Jefatura de Policia pretén “crear consciència entre l’alumnat amb tot el relacionat amb el tràfic, creant hàbits i actituds positives de seguretat vial, ensenyant-los el significat dels senyals del seu entorn i informant-los dels riscos que implicaria el seu incompliment”.

Share Button

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Completa esta operación. Esto nos ayuda a eliminar spam. * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.