Onda presenta el projecte final de remodelació de la plaça de la Sinagoga

L’alcalde d’Onda, Ximo Huguet, i la regidora d’Urbanisme de l’Ajuntament, Marta Piquer, han presentat avui el projecte final de les obres de remodelació de la plaça de la Sinagoga, que el passat any es van haver de paralitzar per les troballes arqueològiques que es van descobrir en el lloc. El projecte s’ha tornat a redactar ajustant-se a les peticions de la Conselleria d’Educació, Recerca, Cultura i Esport, i a les necessitats dels veïns de la zona, amb els quals s’han reunit l’alcalde i la regidora. Ximo Huguet, ha assenyalat que “aquest és un projecte emblemàtic per als onders. A més, els veïns de la zona podran comprovar després de molt temps com aquest espai, que havia estat degradat fins ara, passa a ser una plaça accessible que podran gaudir i que també serà un reclam per al turisme, a causa de les restes històriques trobades”.

Després de la remodelació, la plaça comptarà amb una zona coberta per una plataforma de fusta, que podrà ser transitable per als vianants, mentre que la part de baix podrà ser visitada i s’inclouran una sèrie d’elements que augmentaran el seu interès. Els visitants podran accedir tant per les escales originals, que s’han descobert després de l’excavació, com per una rampa, de manera que serà accessible també per a persones amb mobilitat reduïda. Així mateix, es construirà una petita graderia per salvar els desnivells existents de la plaça, que podrà utilitzar-se en un futur per gaudir d’actuacions musicals o dels esdeveniments culturals que puga organitzar l’Ajuntament. En el projecte, el consistori ha inclòs la plantació de vegetació i una font, “que embelliran la imatge de la plaça i crearan un espai familiar en el qual els onders  podran gaudir del temps a l’aire lliure i realitzar activitats”, ha explicat la regidora Marta Piquer.

Respecte al tràfic rodat, l’Ajuntament ha informat que es podrà seguir accedint tant pel carrer Santa Isabel com pel carrer València. “A més, després de la realització de l’obra es millorarà la seguretat i l’accessibilitat, doncs s’augmentarà la superfície de circulació dels cotxes i es crearà una plataforma”, ha explicat Huguet. L’alcalde ha destacat que en la redacció d’aquest nou projecte s’ha posat l’accent principalment a mantenir l’estètica que conserva el centre històric, perquè existisca una integració entre tots els seus espais.

Ximo Huguet ha volgut destacar que “aquesta actuació, que té un pressupost inicial de 430.000 euros, ha estat una dels més difícils als quals aquest Ajuntament s’ha enfrontat, a causa del desnivell que presenta la plaça, que no ens permet realitzar totes les accions que desitjaríem, i per les indicacions de Conselleria, que han sol·licitat que quedaren visibles les restes arqueològiques. Podem dir amb rotunditat que amb aquest nou projecte hem aconseguit tots els objectius marcats: no només les restes seran visibles, sinó que l’espai urbà també serà accessible als veïns i turistes”.

D’altra banda, l’alcalde ha assenyalat que “aquesta acció és una mostra més de l’equip de govern, que està apostant molt fort per l’impuls del centre històric de la ciutat. Per exemple, estem engegant concessió d’ajudes de la rehabilitació per als veïns i també de l’ARRU, que finançarà quasi en 100.000 euros aquest projecte”.

Finalment, l’alcalde ha conclòs dient que “Onda té un gran patrimoni cultural i encara queda més per descobrir. Aquesta troballa ha augmentat la nostra oferta turística i la rehabilitació d’aquesta plaça serà un impuls per al turisme de la ciutat, demostrant que l’oferta de la nostra ciutat no s’acaba en un dia ”.

Share Button

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.