Onda presenta el calendari fiscal que contempla la congelació dels impostos

L’Ajuntament d’Onda ha presentat el calendari fiscal per a l’any 2018 on es manté la congelació dels impostos i les taxes municipals per al proper exercici econòmic. La regidora d’Hisenda, Silvia Cerdà, ha explicat que “la bona gestió dels recursos que estem duent a terme en l’equip de govern que dirigeix l’alcalde, Ximo Huguet, ens ha permès mantenir les taxes municipals i els impostos igual que en l’exercici 2017. Aquest és un compromís que adquirim amb la ciutadania, els veïns d’Onda han vist com es compleix amb ells sense que es vegi augmentada la pressió fiscal”.

Així, la regidora d’Hisenda ha explicat que el calendari de pagaments es manté igual que en el 2017 i que els cobraments de l’Impost de Béns Immobles (IBI) en totes les seves modalitats es realitzaran del 5 de juliol al 5 de setembre. “Aquest impost es cobrarà per part de la Diputació de Castelló segons l’acord que tenim amb ells, però l’Ajuntament d’Onda segueix oferint als seus ciutadans la possibilitat de fraccionar-ho perquè els pagaments es realitzin d’una forma més còmoda”, ha indicat Cerdà. Per la seva banda, el IAE es cobrarà del 15 de setembre al 15 de novembre i també a càrrec de l’ens provincial. D’altra banda, les taxes municipals s’aniran cobrant cada trimestre.

Des de l’àrea d’Hisenda es torna a recomanar la domiciliació bancària de les taxes i tributs a fi d’evitar recàrrecs i interessos de demora, així com molèsties a l’hora d’abonar els rebuts. No obstant això, la regidora ha assegurat que el pagament dels tributs podrà efectuar-se mitjançant diverses formes. Mitjançant la domiciliació bancària en comptes oberts en entitats financessis en les oficines de les entitats de crèdit col·laboradores en la recaptació de tributs i altres ingressos municipals de l’Ajuntament d’Onda o amb targeta de crèdit o dèbit de qualsevol entitat bancària a través del Terminal de Punt de Venda Virtual (TPVV) o des de la web de l’Ajuntament.

La responsable d’Hisenda del consistori ha recordat que malgrat que no s’han pujat els impostos “cal destacar que hem reduït el deute municipal en gairebé un 50% (2.106.071,31 d’euros) des de juny de 2015, passant dels 4.984.064,73 euros a 2.893.424,89 euros l’any 2017. Això ha estat possible gràcies a que no hem fet ús dels préstecs que a cada pressupost podíem sol·licitar, com sí es venia fent en la legislatura anterior. Hem decidit utilitzar els recursos propis per poder dur a terme les inversions, sense augmentar el deute que ara se situa en un 13%. Aquesta forma de governar que desenvolupem a Onda, austera i responsable, però efectiva, ens permet dur a terme una gestió que redunda en una major qualitat de vida de la ciutadania i ens ajuda a construir una ciutat millor entre totes i tots”.

Share Button

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.