Onda es bolca en un emotiu homenatge a tres onders víctimes del nazisme

L’alcalde d’Onda, Ximo Huguet, ha inaugurat aquest matí l’acte d’homenatge a la víctimes onderes del nazisme, coincidint amb el Dia Internacional de Commemoració en Memòria de les Víctimes de l’Holocaust.D’aquesta manera, l’Ajuntament ha fet un reconeixement públic als onders Manuel Alfonso Ortells, Joaquín Dobón Aguilella i José Guinot Moliner, alhora que ha mostrat el rebuig de la localitat d’Onda a tot tipus d’odi, ja sigui per raça, ideologia o sexe.

A la sala d’actes de la Casa de la Cultura, abarrotada, s’han donat cita una multitud d’onders i familiars de les víctimes. Tots ells s’han emocionat amb les paraules de l’alcalde Ximo Huguet, qui ha llegit una carta que li va enviar un dels protagonistes de l’acte, Manuel Alfonso, en la qual recordava Onda i explicava la seva vivència en el camp de concentració.

En l’acte ha estat present el tinent d’alcalde del Cultura Lluís Pastor, qui al costat de l’alcalde, ha lliurat unes plaques commemoratives als familiars de les víctimes que han assistit a l’homenatge que s’ha realitzat avui, no havent pogut contactar amb la família de Dobón.

Així mateix, a l’esdeveniment han intervingut Joaquín Alfonso, ponent de l’acte; la catedràtica Rosa Monlleó, i la investigadora sobre els deportats espanyols en els camps d’extermini nazi, Amalia Rosado. L’activitat, que és una iniciativa sorgida d’una moció aprovada en un ple i presentada per Compromís, Onda Sí Se Puede i EU, s’ha completat amb la projecció d’un documental que va realitzar el periodista Carlos Hernández, autor del llibre ‘Els últims espanyols de Mathausen’, i una actuació d’un quartet de la Unió Musical Santa Cecília d’Onda.

Share Button

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Completa esta operación. Esto nos ayuda a eliminar spam. * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.