Onda comença a celebrar un Sant Antoni replet de multitud d’actes tradicionals

Aquesta vesprada s’ha inaugurat l’exposició ‘La festa de Sant Antoni’ a la Casa de la Cultura d’Onda amb motiu de la celebració de la festivitat en honor al patró dels animals. “Es tracta d’una festivitat popular que aquest any torna a comptar amb una variada i perllongada programació, que s’estendrà fins al 21 de gener”, ha informat el regidor de Festes de l’Ajuntament d’Onda, Asensio Blaya.Amb l’acte inaugural de la mostra sobre el passat de la festa, Onda ha començat a celebrar Sant Antoni. Aquesta exposició, que mostra fotografies antigues de la festa i exhibeix ferramentes tradicionals, podrà visitar-se fins al dia 21 de gener. L’exposició, a més, ha servit per homenatjar a títol pòstum a l’onder Luciano Cervelló, “per la implicació que durant tota la seva vida va mostrar perquè la festa de Sant Antoni seguís celebrant-se amb les tradicions que ens han arribat fins a l’actualitat”.

Demà dissabte dia 13 la festa arrenca al barri del Tossalet. A les 16.30 hores es realitzarà la processó de Sant Antoni, en la qual es beneiran animals i es repartiran els tradicionals rotllos. D’altra banda, a les 22.00 hores, al parc del Tossalet, s’encendrà la foguera i es farà repartiment de bunyols i moscatell; i la nit conclourà amb un ball. El diumenge 14 la festa es traslladarà als carrers del Tossalet a partir de les 16.00 hores, amb la sortida del famós ‘bou en corda’.

El dimarts 16, a les 20.00 hores, Artesa encendrà la seva foguera en honor a Sant Antoni i es repartiran els rotllos beneïts en un ambient festiu en el qual es preveu la participació de tots els veïns.

Els dies 20 i 21 de gener, la celebració de Sant Antoni es viurà al centre d’Onda. La nit del dissabte, al Pla, s’encendrà la foguera i es repartiran bunyols i moscatell; i a continuació, se celebrarà un ball. El diumenge a les 16.30 hores es realitzarà la benedicció i la processó d’animals, així com el repartiment dels tradicionals rotllos al Raval de Sant Josep. A les 18.30 hores, començarà la processó des de la capella de Sant Josep fins a l’església de l’Assumpció, en la qual es realitzarà una missa en honor a Sant Antoni.

Share Button

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.