L’estudi de recollida orgànica finalitza amb una alta participació ciutadana a Onda

Onda ha finalitzat la prova pilot sobre recollida de fracció orgànica amb una alta participació ciutadana. Els percentatges de recollida de FORM (Fracció Orgànica de Residus Municipals) han llançat resultats molt positius durant la prova pilot. Aquest estudi s’ha realitzat amb una subvenció de 20.000 euros de Reciplasa gràcies a que forma part dels “Projectes de millora en la gestió de residus”. Ximo Huguet, alcalde d’Onda, afirma que “la recollida selectiva d’aquests residus és importantíssima per al medi ambient, els resultats positius d’aquest estudi ens animen a seguir treballant en aquesta línia i poder implantar aquest tipus de recollida pròximament en tot el municipi, com s’està fent en les grans ciutats del país”.

La zona d’estudi ha sigut entorn de l’Avinguda Catalunya, oferint aquest servei a al voltant d’uns 1.000 habitatges, amb una població total de 4.000 habitants, de març a agost del 2017 i habilitant 20 contenidors marrons amb una freqüència de recollida de 3 dies a la setmana. El 88% dels residus dipositats han sigut orgànics, a més, l’evolució d’impropis ha anat disminuint, la qual cosa demostra que la població ha après a utilitzar aquest nou contenidor. El major impropi recollit ha sigut plàstic amb un 6,4% de mitjana durant els sis mesos, també han aparegut altres materials, però relacionats amb els residus d’envasos alimentaris, per la qual cosa la FORM recollida ha sigut de gran qualitat. Així, els percentatges totals de recollida d’orgànica han variat entre el 34% i el 22% durant els sis mesos que s’ha dut a terme, situant-se en les xifres que es poden considerar adequades.

Els mesos amb majors xifres de reciclatge han sigut abril, maig i juny, amb un descens en l’època estival, hagut d’en part al moviment poblacional d’aquest període de l’any, encara que sempre superant els més d’1.500kg de residus orgànics al mes. Ximo Huguet, declara que “el motiu de realitzar aquesta prova pilot és que volem fer d’Onda una ciutat sostenible i respectuosa amb el medi ambient, ja que millorarà la qualitat de vida de totes i tots els onders i es lluita contra el canvi climàtic” i afig que “agraïm a la població la seua implicació, demostrant la seua preocupació per mantenir neteja la localitat i per la sostenibilitat, la prova ha sigut un èxit gràcies a ells. Des de l’Ajuntament seguirem realitzant tot el que estiga en les nostres mans perquè Onda siga una ciutat sostenible”.

Share Button

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.