L’alcalde trasllada a col·lectius i barris, a la Gala del Bou, la necessitat d’eliminar el segon metge

Onda ha celebrat aquest dissabte a la nit la vuitena edició de la ‘Gala del Bou’, en la qual s’han lliurat els premis taurins de 2017. L’alcalde d’Onda, Ximo Huguet, ha aprofitat l’ocasió per a tornar-se a manifestar a favor dels ‘bous al carrer’ i en contra de la norma que exigeix la presència de dos metges en aquests festejos taurins. En aquest sentit, s’ha reunit amb alguns dels assistents a la Gala, destacant la presència de ramaders, representants dels barris d’Onda, el president de la Federació de Penyes de la Pasqua Taurina o els directors dels festejos taurins de la localitat. Huguet, com a alcalde d’Onda i representant provincial en la comissió consultiva de festejos taurins de la Comunitat Valenciana, els ha informat sobre les accions que ha  impulsat perquè “es derogui aquesta norma que no aporta més seguretat a la celebració i si que dificulta l’organització dels festejos” .

Cal recordar que Huguet va impulsar fa unes setmanes la celebració d’una cimera d’alcaldes per abordar de manera conjunta les implicacions d’aquest decret, que finalment ha fructificat amb l’engegada de diferents accions encaminades a reivindicar la supressió d’aquest segon metge. “Jo mateix he recollit nombroses firmes d’alcaldes de la provinciana demanant la derogació del segon metge i hem remès una carta als síndics dels 5 grups que formen Les Corts sol·licitant que s’adoptin les mesures necessàries per procedir a la derogació de la modificació de la llei per part dels Grups Parlamentaris, i en ella s’argumenta que la presència dels dos metges és excessiva pels ‘bous al carrer’. “Considerem que és una normativa innecessària que dificultaria l’organització dels nombrosos actes taurins, a més de suposar un increment d’uns 700 euros els costos d’aquestes celebracions”, ha assenyalat Huguet.

Finalment, l’alcalde d’Onda ha afirmat que “estem treballant de manera conjunta els alcaldes de la província per establir un calendari d’actuacions i aconseguir que s’escolti aquesta reivindicació que pensem és justa i que considerem posa en perill la qualitat dels festejos taurins. De moment, anem a esperar la resposta a aquesta carta enviada a Les Corts. Esperem que sigui un motiu per poder entaular diàleg i consens, ja que estem davant una tradició molt arrelada als nostres pobles, que ha de ser abordada tenint en compte a totes les parts, i sobre tot escoltant a les poblacions que celebrem nombrosos actes taurins durant l’any”.

Share Button

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.