L’Ajuntament promou els ‘desdejunis saludables’ entre quasi 1.000 escolars onders

L’alcalde d’Onda, Ximo Huguet, i la regidora d’Educació, Encarna Ribes, han visitat  el CEIP Baltasar Rull, on ha donat començament la campanya ‘Desdejunis saludables’, una  activitat organitzada per l’Ajuntament amb l’objectiu fomentar una alimentació saludable i la pràctica de l’activitat física entre els escolars onders. Aquesta activitat s’emmarca dins del projecte ‘Onda Ciutat Saludable’ i està dirigida als alumnes més xicotets que, segons ha explicat Huguet, “des de primerenca edat començaran a adquirir uns hàbits saludables que podran transmetre a la resta de la família”.

Des de gener i fins al mes de maig, un total de 925 alumnes dels col·legis de la localitat, de 4 anys d’Educació Infantil,  tercer de Primària, i primer de Secundària, participaran en l’activitat que consistirà a realitzar un desdejuni equilibrat i adequat a la seua edat, incloent làctics, cereals i fruites, i conscienciant de la importància del desdejuni per al desenvolupament físic, psíquic i emocional. “L’equip de govern és conscient que els alumnes són molt bons transmissors de la informació i faran conscienciació també en les seves cases. Per aquest motiu, i a causa de l’interès suscitat entre les famílies onderes, aquesta edició hem ampliat el rang de participants en la campanya, incloent als estudiants de primer de Secundària”, ha destacat l’alcalde.

Per a completar l’activitat, i abans del desdejuni, els escolars participen en un taller d’alimentació saludable en el qual aprenen la piràmide alimentària, els aliments bàsics de desdejuni i la importància per a la salut d’una alimentació saludable.

L’alcalde ha conclòs dient que “aquesta activitat està també inclosa en el pla d’implementació per a la Xarxa Espanyola de Ciutats Saludables, a la qual Onda pertany. Entre tots hem de crear una ciutat més habitable i els exemples de vida saludable també s’inclouen dins del nostre projecte. És una prioritat que seguim treballant en aquesta línia i puguem arribar a l’objectiu comú de millorar la qualitat de vida de tota la ciutadania”.

Share Button

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Completa esta operación. Esto nos ayuda a eliminar spam. * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.