L’Ajuntament d’Onda ocupa al 100% el seu ‘Centre de Formació per a l’Ocupació’

L’actual equip de govern que lidera l’alcalde Ximo Huguet ha aconseguit que el Centre de Formació per a l’Ocupació Monteblanco estiga ocupat al 100% amb els diferents programes que ha aconseguit engegar. L’Ajuntament d’Onda utilitza aquestes instal·lacions com a centre municipal de formació amb la finalitat d’incentivar les oportunitats laborals. El director territorial d’Ocupació de la Generalitat, José Vicente Andrés, ha visitat el centre i ha conegut el seu funcionament al costat de l’alcalde d’Onda, Ximo Huguet, i al tinent d’alcalde de Dinamització Econòmica, Ángel Badenas. L’alcalde ha explicat després de la visita que “estem molt contents per aquests bons resultats, ja que demostren que estem oferint eines d’utilitat i del seu interès a la ciutadania. Des de l’equip de govern d’Onda estem realitzant tot l’esforç per a aconseguir tots els programes d’ocupació que van apareixent en les diferents administracions” i ha anunciat que “anem a sol·licitar també el nou programa Avalem que acaba de fer-se públic”.

El director territorial ha visitat totes les aules del col·legi fins a acabar en el taller d’hostaleria, on han pogut presenciar una classe pràctica. Andrés ha animat als alumnes al fet que “aprofiten la formació que s’imparteix en aquest centre perquè és un dels millors de la província de Castelló”. Mentre que l’alcalde ha assenyalat que “les polítiques que està duent a terme la Conselleria són una oportunitat per a accedir amb més garanties al mercat laboral”.

Els programes i tallers que es duen a terme a Onda han augmentat respecte a l’any anterior, amb els quals es crearà una nova oportunitat laboral a un mínim de 81 persones. L’Ajuntament ha aconseguit diferents programes d’ocupació en col·laboració amb altres administracions i no descarta participar en més programes al llarg de l’any, per la qual cosa la xifra de persones ocupades augmentaria. Ximo Huguet, ha explicat que “seguirem treballant per a oferir cursos variats i de qualitat que servisquen per a la cerca d’ocupació per a totes i tots els onders perquè no volem deixar-nos a ningú en el camí. Els resultats que estem collint són bons, tal com assenyalen les dades del Servef que contemplen una disminució de més de 1.000 persones aturades des que vam accedir al govern municipal”.

Els cursos que es realitzaran al centre de formació del Monteblanco durant enguany són tallers com l’Onda VI, sobre agricultura ecològica, T’avalem, en l’àmbit de l’hostaleria, Et Formem, la FP d’Espais Oberts o la Brigada Verda. També s’engegaran els programes de EMCORP, destinat a la contractació de persones aturades d’almenys 30 anys, Joves Qualificats (EMCUJU), Contractació de Joves (EMPUJU), AEDL i programes per a aturats de llarga durada.

Share Button

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.