Cinc empreses opten a construir el nou Pavelló Esportiu

Un total de cinc empreses han optat a la construcció del nou Pavelló Esportiu d’Onda en el procés de licitació que es va obrir el passat mes de novembre. Així, el procés d’adjudicació dels treballs d’aquesta nova instal·lació municipal continuarà amb l’obertura de sobres per a l’avaluació fins a conèixer l’empresa que es farà càrrec dels mateixos. L’alcalde d’Onda, Ximo Huguet, afirma que “estem complint els terminis previstos per a poder tenir aquesta infraestructura en la localitat, que ha de descongestionar les altres instal·lacions municipals. Valorem positivament que hi haja cinc companyies que vulguen optar a la construcció i ara cal seguir amb els processos legals per a conèixer a l’adjudicatària”.

Cal recordar que el pressupost total de la licitació és d’1.045.000 euros i el termini màxim previst per a la construcció és de 14 mesos. Aquesta instal·lació es construirà en el carrer Francesc Ferrer Pastor, al costat del Centre de Dia, amb una superfície de 2.524m2. Huguet indica que “esperem que prompte puguen començar les obres d’aquesta important instal·lació per a la nostra ciutat. Cal recordar que el projecte s’ha consensuat amb el Consell Local de l’Esport. També s’han tingut en compte les necessitats del Club de Gimnàstica que serà un dels usuaris del pavelló, juntament amb altres esportistes que practiquen activitats relacionades amb la salut. Amb la seua construcció volem millorar els serveis que Onda ofereix a tots els onders”.

Aquest edifici comptarà amb una única planta per a facilitar la total accessibilitat. Estarà composta per la sala del pavelló i l’edifici annexe de vestuaris i serveis. En aquest projecte es contempla la construcció d’unes graderies retràctils per a poder aprofitar millor l’espai, però al mateix temps poder gaudir de bones localitats per al públic quan se celebren competicions de diversa índole. La façana del pavelló s’ha projectat amb el sistema de façana ventilada ceràmica, la qual portarà impresa uns motius geomètrics de diferents colors. En aquesta instal·lació s’apostarà per l’estalvi energètic general de l’edifici, d’una banda, es posaran claraboies de llum captadores d’il·luminació natural i projectors tipus LED que disminueixen el consum un 50%. I, d’altra banda, s’instal·laran panells solars i una caldera de biomassa per al tractament de l’aigua per als vestuaris, a més la coberta serà de panell tèrmic amb un aïllant de 80 mm, el doble de l’habitual, per a millorar l’aïllament tèrmic.

Share Button

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.