Onda realitzarà en 2018 la major inversió en urbanisme dels últims anys

L’Ajuntament d’Onda comptarà amb més de 4 milions d’euros per a inversions en la localitat a l’àrea d’Urbanisme als pressupostos del 2018, la qual cosa suposarà la major xifra de l’última dècada. Marta Piquer, regidora d’Urbanisme d’Onda, ha explicat que “l’objectiu d’aquest pressupost és seguir millorant la ciutat d’Onda, seguint amb la línia traçada aquesta legislatura per l’equip de govern que lidera l’alcalde Ximo Huguet, i fer-la més accessible per a tota la ciutadania. Aquestes millores es veuran reflectides en noves i necessàries instal·lacions per al municipi o la rehabilitació d’habitatges, així com amb l’engegada de petites accions, com la renovació del mobiliari urbà. D’aquesta manera, millorarem la qualitat de vida dels  onders  fent una ciutat per a tots”.

 

Durant aquest any el consistori escometrà les obres del nou pavelló esportiu que compta amb un pressupost plurianual d’1 milió d’euros. En el cas de l’ARRU, mitjançant les ajudes que concedeix el consistori, la Generalitat i el Ministeri, es rehabilitaran habitatges de les zones afectades, així com l’obra de la Sinagoga i la del carrer Borriana. Així mateix, s’iniciarà la primera fase de la rehabilitació de l’antiga fàbrica de la Campaneta, en la qual s’estabilitzarà i reconstruirà la façana principal de l’edifici, a més de col·locar la coberta i de reforçar els forjats. Aquestes inversions comptaran amb el finançament de Fons FEDER de la Unió Europea, gràcies a les ajudes obtingudes per l’Estratègia de Desenvolupament Urbà Sostenible Integrat que va plantejar el consistori.

 

Piquer ha destacat la importància de la consecució d’aquests fons FEDER perquè “gràcies al treball d’aquest equip de govern i dels tècnics municipals, van a significar una inversió de 5 milions d’euros per a transformar Onda. És una magnífica notícia que rebem en el 2017 i que ja durant el 2018 anem a poder veure els seus primers resultats”.

 

A més, la regidoria d’Urbanisme continuarà amb les ajudes en la rehabilitació d’habitatges en tota la localitat i amb les millores als barris com les previstes amb la urbanització del carrer Rio Mijares. D’altra banda, l’àrea que dirigeix Marta Piquer té previst efectuar millores en l’accessibilitat a diverses zones, la construcció d’un parc caní, o reparacions i manteniment de la senyalitzacions de tràfic. A més, l’Ajuntament continua amb el seu compromís amb els ciutadans i millorarà i ampliarà les xarxes pluvials, tal com també ha proposat el Partit Popular d’Onda en una de les reunions que han mantingut amb l’actual equip de govern. A més, es durà a terme la  renovació del mobiliari urbà i de la gespa dels camps futbol, entre altres petites obres.

 

Finalment, també s’ha reservat una partida per a la participació ciutadana, per la qual cosa la població podrà decidir a quins projectes vol que es destini una part dels comptes. La regidora d’Urbanisme ha afirmat que “per a nosaltres és molt important la participació de la ciutadania i volem saber la seva opinió. Així, com també proposa el grup Onda Sí Se Puede, continuarem realitzant els Pressupostos Participatius, ja que entre tots i totes fem Onda”, i afegeix que “des de l’Ajuntament seguirem invertint en obres tant de major com de menor envergadura que beneficiïn a tots els onders i consensuant-les, com fins ara amb els altres grups polítics i amb la ciutadania”.

Share Button

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Completa esta operación. Esto nos ayuda a eliminar spam. * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.