Onda presenta un Pressupost centrat en l’ocupació, la inversió i el benestar dels veïns

L’Ajuntament d’Onda ha presentat el Pressupost General per a l’exercici de 2018 amb un import de quasi 27 milions d’euros, el major d’aquesta dècada. Des del consistori han destacat que aquest augment s’ha realitzat sense pujar impostos i reduint el deute, a més d’haver sigut consensuat amb els diferents grups polítics, els Consells Sectorials i la ciutadania. El Pressupost incideix principalment en una major inversió per a l’ocupació i garantir les majors quotes de benestar als ciutadans amb el desplegament d’una àmplia política social per a les famílies. Ximo Huguet, alcalde d’Onda, ha afirmat que “volem que aquest Pressupost, amb la major consignació pressupostària dels últims anys, redunde en la millora de la qualitat de vida dels onders i en la millora de la ciutat”.La capacitat inversora del municipi s’ha incrementat un 211% respecte a l’any anterior. Amb açò, l’Ajuntament vol dinamitzar l’economia local i les empreses de la ciutat. En l’àmbit d’urbanisme, s’invertiran 4 milions d’euros amb els quals es durà a terme el Pla de millores de Barris, la millora de l’accessibilitat, en el cas de l’ARRU es rehabilitaran habitatges de les zones afectades, així com la reurbanització de la Plaça de la Sinagoga, la remodelació del Molí de Bassó o la rehabilitació de l’antiga fàbrica de la Campaneta que comptarà amb fons FEDER, gràcies a les ajudes obtingudes per l’Estratègia de Desenvolupament Urbà Sostenible Integrada, que també s’engegarà enguany. Referent a açò, l’alcalde ha destacat que “les ajudes de la Unió Europea van a suposar 5 milions d’inversió a Onda fins al 2023, gràcies a l’esforç que va fer en el seu moment aquest equip de govern. Gràcies a aquestes subvencions anem a transformar Onda, ací radica la importància d’aquest Pressupost i per açò la nostra obstinació que siga una obra consensuada, que incloga a la ciutadania, mitjançant els Pressupostos Participatius, i als altres grups polítics, que han aportat les seves propostes”.

En aquests pressupostos se seguirà apostant per ser una ciutat saludable, per la qual cosa començaran les obres de construcció del nou pavelló esportiu, es realitzaran millores en altres instal·lacions esportives i es construirà la primera fase del Corredor Verd, també amb els fons FEDER. A la partida de política social, es recuperaran quotes de benestar que no es concedien des de 2010. La inversió per habitant serà d’1.100 euros, superant la inversió mitjana autonòmica de 889 euros. També es contempla el transport universitari, les beques de postgrau, ajudes educatives a les famílies, a la contractació i a les associacions i col·lectius onders, entre uns altres.

Per la seva banda, la regidora d’Hisenda de l’Ajuntament, Silvia Cerdà, ha destacat que l’equip de govern invertirà més d’1,5 milions d’euros en polítiques d’ocupació en 2018 amb els quals es realitzaran programes i tallers amb els quals es donarà treball a un mínim de 81 persones. Aquests seran el taller d’ocupació Onda VI, T’avalem, Et formem, en la FP, parats de llarga durada, EMCORP, EMPUJU, EMCUJU i AEDL. Respecte a educació es destinarà 375.000 euros, amb els quals es concediran ajudes a les famílies en totes les etapes educatives i es realitzaran activitats.

Quant a la partida de cultura, Onda gaudirà d’una àmplia programació cultural, ja que es mantenen activitats que han tingut una bona acceptació per part de la població i s’inclouen algunes noves com la I Mostra Audiovisual Vila d’Onda ‘En xicotet’. Així mateix destaca que es destinaran 250.000 euros als Pressupostos Participatius per tercer any consecutiu, en els quals la població podrà decidir a quins projectes vol que es destinen.

Així mateix, la regidora Silvia Cerdà ha assenyalat que “açò ha sigut possible sense incrementar els impostos directes com són l’IBI i la disminució de l’IBI rústic, a causa del canvi de zona urbana a rústica les zones urbanitzables no detallades” i ha afegit que “l’equip de govern al costat del treball incansable dels funcionaris d’aquesta casa, fa que arriben una gran quantitat de subvencions tant per a fomentar l’ocupació com per a millorar Onda, una ciutat que construïm entre tots”.

Share Button

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.