Onda inaugura el Programa Sara per a la inserció sociolaboral de les dones de la localitat

Ha tingut lloc al Museu del Taulell ‘Manolo Safont’ la inauguració del Programa Sara, que té com a objectiu la inserció laboral de dones en situació de dificultat social (migrants, víctimes de violència de gènere, pertanyents a família monomarental, joves, majors de 45, amb baixa qualificació, etc.).

L’acte ha comptat amb la presència de la tinent d’alcalde de Política Social, Mari Carmen Aguilella; així com de la tècnic d’ocupació de la Cruz Roja Úrsula Nebot. També han assistit a la presentació el director de Recursos Humans de l’empresa Halcón Cerámicas SA, Vicente Gascó; i el director del Museu del Taulell, Vicent Estall. D aquesta manera, s’ha donat la benvinguda a un grup d’unes 25 dones empadronades a Onda que es troben en procés de cerca d’ocupació.

Les classes del programa que arrenca avui, es realitzaran al Museu del Taulell, i es completaran amb visites i pràctiques en empreses. El Programa es concreta en tres fases principals. Una primera fase de Taller de Motivació Personal cap a l’Ocupació, que tindrà lloc de desembre de 2017 a gener de 2018 i que contempla continguts d’autoconeixement, perfil competencial i marca personal, intel·ligència emocional, autoestima i apoderament, gestió del temps, anàlisi del mercat laboral, el currículum i l’entrevista de treball, ús del mòbil per a la cerca d’ocupació, entre uns altres. La segona fase se centra en el curs de “Operacions Bàsiques amb Equips Automàtics en Indústries Ceràmiques”, que tindrà lloc de gener a maig de 2018, amb 70 hores de formació en aula i 100 hores de pràctiques en empreses del sector ceràmic. Finalment, durant tot el Programa les participants reben orientacions individuals per establir el seu pla de millora i acompanyar-los en la seva cerca d’ocupació, així com sessions específiques per a la millora de les seves competències (comunicació, treball en equip, iniciativa, qualitat en el treball, resolució de conflictes…) i pel emprendiment.

El programa Sara està finançat per l’Institut de la Dona i per a la Igualtat d’Oportunitats, del Ministeri de Sanitat, Serveis Socials i Igualtat, a través del cofinançament del Fons Social Europeu al seu Programa Operatiu d’Inclusió Social i Economia Social per al període 2014-2020, i en col·laboració amb l’Ajuntament d’Onda, qui ha posat tots els recursos necessaris a la disposició de la Cruz Roja per dur a terme aquest programa.

Diferents àrees de l’Ajuntament s’han coordinat per facilitar a Cruz Roja candidates que entrarien en el perfil que es demanda, i finalment ha estat la pròpia Cruz Roja l’encarregada de realitzar la selecció final.

Finalment, Mari Carmen Aguilella, tinent d’alcalde de Política Social de l’Ajuntament d’Onda, ha recordat que “d’aquesta manera millorem la qualitat de vida de les dones onderes, mitjançant una millor capacitació per a l’ocupació. Seran nou mesos de programa que inclourà un itinerari formatiu complet, i a més, es farà un acompanyament a les dones per a la seva inserció laboral”. Així mateix, ha destacat que “la formació es realitzarà en el sector ceràmic, per donar també un impuls a un sector protagonista en la nostra economia local.”

Share Button

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.