Onda comença els treballs de restauració a l’ermita del Salvador

L’Ajuntament d’Onda ha donat a conèixer les actuacions que ja s’estan realitzant a l’ermita del Salvador. “Com ja s’havia anunciat, l’ermita compta amb notoris desperfectes fruit de la humitat i del pas del temps, i és per això que hem decidit actuar per millorar i consolidar aquest edifici de gran valor pels onders”, ha dit l’alcalde d’Onda, Ximo Huguet.

L’alcalde, al costat de la regidora d’Urbanisme, Marta Piquer, i la tinent d’alcalde de Serveis a la Ciutadania, Encarna Ribes, ha visitat el Salvador i ha comprovat en quin estat es troben els treballs que està duent a terme l’empresa EMR, especialista en restauració de monuments. “Amb un pressupost de 48.722,63 euros, en aquesta fase es realitzarà la impermeabilització de la coberta, substituint part de l’estructura de fusta de la coberta de l’edifici principal; així com es reforçaran i rehabilitaran les esquerdes de l’ermita després del seu estudi, deixant l’acabat estètic existent. A més es crearà una canaleta perimetral al costat del mur interior de l’ermita, la qual cosa afavorirà l’evaporació de la humitat del terreny que actualment està afectant a l’edifici”, ha informat Huguet.

Així mateix, l’alcalde ha destacat que “per a l’equip de govern és molt important conservar i potenciar el nostre patrimoni, que compta amb un gran valor històric i cultural i, en aquest cas, també sentimental per als veïns d’Onda”, al mateix temps que ha acabat dient que “l’actuació a l’ermita té un doble objectiu, perquè d’una banda restaurem aquest immoble tan especial i d’altra banda enriquim el valor patrimonial de la ciutat per al gaudi d’onders i visitants”.

Share Button

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.