Les II Convivències Ceràmiques d’Onda tanquen un important programa

Onda es prepara per donar començament a les II Convivències Ceràmiques d’Onda previstes per als propers dies 5, 6, 7 i 8 de desembre. Una activitat conjunta de l’Ajuntament d’Onda i el Museu del Taulell ‘Manolo Safont’, que va collir gran èxit en la seva primera edició. Encarna Ribes, tinent d’alcalde de l’Ajuntament, ha destacat que “encarem amb il·lusió la segona edició d’aquestes jornades que tenen com a finalitat l’intercanvi entre especialistes i la confecció d’un mural col·lectiu que tornarà a situar a Onda en el mapa reunint a professionals del sector de reconegut prestigi”.

Avui s’ha donat a conèixer tots els detalls del programa que inclouen dos dies de ponències i un workshop, a més del treball pròpiament dit de confecció del mural. Aquesta edició comptarà amb la novetat de la participació de l’Associació Nacional de professionals de Ceràmica, que presentarà una exposició titulada ‘Ceranimalia’ al Museu del Carmen. El dimarts de 20.00 a 21.30 hores tindrà lloc una visita guiada a la mostra, seguida d’un sopar de convivència entre ceramistes i institucions amb concert en directe a càrrec de Joymo. Aquest mateix dimarts a la vesprada està prevista una altra visita guiada al Museu del Taulell i a l’exposició de l’artista valencià Enric Mestre.

Entre les xerrades de la jornada del dimecres destaca la del ceramista David Carreres que parlarà de ‘El mural cerámico como herramienta terapéutica de expresión colectiva’. Els assistents també podran gaudir d’Amparo Contreras que abordarà ‘El mural cerámico y su importancia dentro de la Arquitectura y el Arte’.

Ribes ha anunciat que un dels principals atractius d’aquesta edició serà la participació de l’artista convidat, el portuguès Joao Carqueijeiro. “Aquest ceramista treballarà conjuntament amb el director de les convivències, Ángel Igual, donant sentit al concepte de convivència i intercanvi entre especialistes. El propi Joao Carcaijeiro participarà en les ponències del dimecres amb una intervenció en la qual explicarà part del seu treball i de la seva dilatada experiència”, ha informat la tinent d’alcalde d’Onda.

El dijous continuaran les ponències a càrrec d’institucions. A les 18.00 hores intervindrà Jordi Llop Pla, de l’Escola Superior de Ceràmica de l’Alcora (ESCAL). A les 18.30 hores està prevista la xerrada de Miguel Campos, president de la Sociedad Española de Cerámica y Vidrio (SECV) i tancarà la jornada a les 19.30 hores una taula rodona amb Vicent Estall, director del Museu del Taullel ‘Manolo Safont’. En aquest debat participaran ceramistes del més alt nivell tant espanyols com a portuguesos i argentins.

Share Button

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Completa esta operación. Esto nos ayuda a eliminar spam. * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.