Les II Convivències Ceràmiques d’Onda continuen les seves jornades amb èxit de participació

Onda es troba immersa en la II edició de les II Convivències Ceràmiques, que s’estan realitzant al Museu del Taulell ‘Manolo Safont’ i que finalitzaran el proper 8 de desembre.Ahir a la vesprada es va dur a terme la inauguració d’aquesta segona edició, a càrrec de l’alcalde d’Onda, Ximo Huguet. En l’acte van estar presents també el director del museu Vicent Estall; el director de les jornades, Ángel Igual; així com l’artista convidat, el portuguès Joao Carqueijeiro. L’alcalde va donar la benvinguda al nombre públic assistent que es va donar cita a la primera jornada. Després de la visita a la instal·lació museística i a l’exposició de l’artista valencià Enric Mestre, Huguet els va agrair que participessin en aquestes convivències que tenen com a finalitat l’intercanvi entre especialistes i la confecció d’un mural col·lectiu que tornarà a situar a Onda en el mapa reunint a professionals del sector de reconegut prestigi. “Després de l’èxit collit en la primera edició, no podíem deixar passar l’oportunitat de fer unes segones jornades que, sens dubte, han tingut un gran acolliment”, ha dit l’alcalde, dirigint-se al públic assistent provinent de diversos punts d’Espanya, com Salamanca, Madrid, Albacete, Bizkcaia o de la Comunitat Valenciana.

Entre les xerrades de la jornada d’avui dimecres destaca la del ceramista David Carreres que parlarà d’El mural cerámico como herramienta terapéutica de expresión colectiva’. Els assistents també podran gaudir d’Amparo Contreras que abordarà ‘El mural cerámico y su importancia dentro de la Arquitectura y el Arte’.

Així mateix, avui els participants segueixen treballant braç a braç al costat de l’artista convidat, el portuguès Joao Carqueijeiro, qui a més participarà en les ponències amb una intervenció en la qual explicarà part del seu treball i de la seva dilatada experiència.

Demà dijous continuaran les ponències a càrrec d’institucions. A les 18.00 hores intervindrà Jordi Llop Pla, de l’Escola Superior de Ceràmica de l’Alcora (ESCAL). A les 18.30 hores està prevista la xerrada de Miguel Campos, president de la Societat Espanyola de Ceràmica i Vidre (SECV) i tancarà la jornada a les 19.30 hores una taula rodona amb Vicent Estall, director del Museu del Taullel ‘Manolo Safont’. En aquest debat participaran ceramistes del més alt nivell tant espanyols com a portuguesos i argentins.

El divendres 8 finalitzarà aquesta nova edició, treballant en el Mural Col·lectiu i amb la clausura de la jornada, a la vesprada, a càrrec del director del museu, Vicent Estall; i el ceramista Ángel Igual.

Share Button

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Completa esta operación. Esto nos ayuda a eliminar spam. * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.