L’Ajuntament rehabilitarà l’antiga fàbrica de la Campaneta amb els Fons Feder

L’Ajuntament d’Onda ha presentat aquest matí la primera fase dels treballs de rehabilitació de l’antiga fàbrica de la Campaneta que comptarà amb un pressupost de 180.000 euros i que estarà finançat pels Fons Feder de la Unió Europea que s’han aconseguit gràcies a l’Estratègia de Desenvolupament Urbà Sostenible i Integrada que portarà a la localitat 5 milions d’euros per tal de realitzar inversions en la transformació de la ciutat. El alcalde Ximo Huguet ha destacat que “amb aquesta actuació en la fàbrica de ceràmica més antiga que queda a Onda volem, a banda de recuperar un patrimoni molt important de la nostra història, millorar l’entorn urbà de la zona del barri del Castell i evitar problemes d’insalubritat i inseguretat per al veïnat. La prioritat del govern municipal ha estat actuar d’urgència en aquesta infraestructura ja que actualment suposa un perill i té algun tram de façana ja derruït, com el que dóna al carrer València”.

L’actuació es portarà a terme en la part central de la fàbrica que és la més antiga i on estan els antics forns moruns. A més, contemplen l’estabilització de la façana principal de l’edifici antic, el reforç del forjats de l’antiga fàbrica i la reconstrucció de la façana i de la coberta. La recuperació de la Campaneta s’emmarca dintre de la línia de foment del patrimoni històric i cultural que marca la Unió Europea per a la concessió dels Fons Feder.

“És molt important per a Onda que puguem portar a terme actuacions com aquesta amb l’aval d’Europa, que ens ha reconegut la bona feina concedint-nos aquestos recursos per a la transformació de la nostra ciutat”, ha indicat l’alcalde que ha afegit que “aquesta actuació se suma a d’altres de molta rellevància, com el Corredor Verd del Sonella, que van a significar un gran canvi per a les veïnes i veïns d’Onda. Este equip de govern està molt satisfet de poder portar a terme estos projectes gràcies al treball que s’ha fet per a aconseguir les ajudes europees”.

D’altra banda, Huguet ha destacat la importància d’una obra com aquesta que, “inicialment, podrà albergar distints projectes culturals d’interès per a Onda, ajudant-nos a projectar una millor imatge per a futurs visitants. A més, volem que el talent creatiu de la nostra ciutat també puga tindre algun espai en la Campaneta i buscarem la millor fórmula per a fer-ho. Sabem que comptem amb un gran patrimoni en els artistes locals i aquests ens han d’ajudar a construir una millor ciutat. Entre totes i tots, fem millor Onda”.

Share Button

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Completa esta operación. Esto nos ayuda a eliminar spam. * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.