L’Ajuntament Onda continua actuant per a millorar l’accessibilitat en tot el municipi

L’Ajuntament d’Onda, a través de la regidoria d’Urbanisme i Mobilitat Urbana que gestiona Marta Piquer, està realitzant durant enguany unes obres d’adequació molt necessàries perquè les persones amb problemes de mobilitat no tinguen cap inconvenient per a accedir a cap lloc, al mateix temps que realitza actuacions en alguns punts del municipi on s’havien detectat manques amb la finalitat d’augmentar la seguretat dels veïns i veïnes de la localitat. Així ho ha destacat Piquer, qui ha informat que en aquests moments s’estan adequant les voreres dels carrers Nàpols i Sicília, així com la construcció d’un pas de vianants accessible. “Es tracta d’una obra molt demandada pels veïns d’Onda, els qui en breu podran observar com es millora l’accessibilitat en aquesta zona sensible de la localitat, en situar-se al costat del col·legi Mestre Caballero”, ha explicat la regidora.

Concretament, aquesta obra, que es troba en plena execució, consisteix en l’ampliat la vorera i en la construcció d’un pas de vianants accessible, complint l’ordenança d’accessibilitat que l’Ajuntament d’Onda va aprovar en 2016. A més, s’ha traslladat l’enllumenat públic que impedia la circulació sense obstacles per les mateixes. L’empresa local Edcosa XIII SL és l’encarregada d’aquesta obra, i compta amb un pressupost de quasi 9.000 euros.

Aquesta obra s’emmarca en el pla estratègic de l’equip de govern que lidera l’alcalde Ximo Huguet per a convertir Onda en una ciutat accessible i segura per a tots els ciutadans. En aquest sentit, Piquer ha recordat que, “a l’inici de l’any i per primera vegada, es va crear una partida específica dins del Pressupost Municipal anomenada ‘Inversions per a l’accessibilitat’. Aquesta partida reafirma la línia d’actuació de l’equip de govern en la seva aposta per la igualtat dels ciutadans i, específicament en aquest cas, per als quals necessiten major grau d’accessibilitat”. Marta Piquer ha afirmat que “atenent la petició de Compromís, i després de diverses reunions per a conèixer quins eren les necessitats reals, es va destinar una partida del pressupost municipal que aconseguia els 70.083,60 euros per a açò”.

Piquer ha mostrat la seua satisfacció per les diferents inversions que s’han dut a terme durant aquest últim any, que “no solament milloren l’accessibilitat i amb açò la qualitat de vida dels ciutadans d’Onda, si no que a més, estan suposant la contractació d’empreses onderes, de manera que impulsem la dinamització de l’economia local i, indirectament, la creació de llocs de treball”. Per últim, ha assenyalat que “en aquests moments, se segueixen estudiant les pròximes accions que realitzarem referent a accessibilitat, per a crear una ciutat inclusiva i sense barreres”.

Share Button

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Completa esta operación. Esto nos ayuda a eliminar spam. * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.