El Museu del Taulell rep un mural del prestigiós ceramista Enric Mestre donat pel BBVA

El Museu del Taulell ‘Manolo Safont’ d’Onda ha incorporat a la seva col·lecció un mural del prestigiós ceramista Enric Mestre que ha sigut donat pel BBVA.

La peça, que porta per títol ‘Abstracció’, es troba en bon estat de conservació i fins avui formava part de les col·leccions del BBVA. A partir d’ara, es dipositarà en  la institució museística local durant un període de tres anys.

El director del Museu, Vicent Estall, ha mostrat a l’alcalde d’Onda, Ximo Huguet, la peça que en els pròxims dies quedarà instal·lada a l’organisme local. Consisteix en un mural de 6 x1,5 metres, de l’any 1973. L’obra està realitzada en ceràmica vidriada i es compon de 176 peces que, com un puzle, conformarà l’exemplar complet en el mur o paret. Predominen els tons marrons i ocres, i una vegada col·locat té forma rectangular.

L’alcalde d’Onda, Ximo Huguet, ha agraït al BBVA la confiança dipositada en el Museu del Taulell per a preservar la peça. “És un honor que l’entitat hi haja pensant en Onda per a albergar aquest valuosa obra, doncs d’aquesta manera es consolida el prestigi del Museu del Taulell”, ha destacat Huguet, qui ha afegit que, “pròximament el mural serà custodiat a la nostra ciutat, on podrà ser admirat o consultat per veïns i visitants i, amb açò, s’enriquirà significativament el museu”.

La institució museística ja alberga una altra obra donada per l’artista valencià. Es tracta d’una magnífica peça de gres amb engalbes de 1975, corresponent a una col·lecció de les seves primeres sèries escultòriques.

Share Button

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.