Onda reuneix als tècnics municipals per explicar els procediments a seguir en els projectes FEDER

L’Ajuntament d’Onda ha reunit als tècnics municipals per explicar-los els procediments que han de seguir els projectes subvencionats amb el Fondo Europeu de Desenvolupament Regional (FEDER) obtinguts gràcies a l’Estratègia de Desenvolupament Urbà Sostenible i Integrat amb els quals es realitzaran 5 milions d’inversió a la localitat. L’alcalde d’Onda, Ximo Huguet, ha explicat que “és una primera reunió informativa amb els departaments que van a estar implicats en aquest tipus de projectes en els quals la Unió Europea estableix uns criteris molt exigents que cal complir. Hem explicat als treballadors municipals la importància i l’avanç que va a suposar aquestes inversions que es començaran a executar en 2018”.

Amb les accions que es duran a terme, es pretén fer d’Onda una ciutat més sostenible i adaptar-la a les necessitats de societat actual. L’alcalde ha assenyalat que “aquesta estratègia és una oportunitat per a la transformació de la ciutat. Volem aconseguir el millor resultat possible d’aquesta inversió, ja que suposarà una millorança en la qualitat de vida de les i els ondenses”. L’obtenció d’aquestes ajudes suposa l’actuació en quatre àmbits, la tecnologia de la informació, millorant el seu ús, accés i la qualitat, la sostenibilitat urbana amb actuacions en el medi ambient i el foment del patrimoni històric i cultural, les reduccions d’emissions de carboni apostant per la mobilitat urbana sostenible, l’eficiència energètica i ús d’energies renovables, i finalment, la inclusió social amb ofertes formatives i regeneració d’àrees degradades.

Els dos primers projectes que es duran a terme és la creació del Corredor Verd del Sonella i la reforma de la Campaneta. Quant al Corredor Verd, la finalitat d’aquesta obra és crear un itinerari per a vianants i ciclista al costat del riu, d’uns 3,8 quilòmetres de longitud, per gaudir recreativa i socialment d’aquest entorn. A més de la seva funció com a espai d’oci i esport, amb aquest corredor també es tracta de preservar i conservar del patrimoni natural, històric i hidràulic i connectar la nova xarxa de camins que es projecto amb la xarxa de camins, senderes i vies pecuàries existents, de manera que es fomento conjuntament el turisme natural i cultural. D’altra banda, es vol reduir els riscos d’inundació que presenta la zona conforme als estudis de inundabilitat. En la primera fase de treballs es crearan 925 metres lineals de l’itinerari principal, que suposa una superfície de 2.549 m2 dels 242.298,47 m2 totals que tindrà el recorregut.

 

Respecte a la Campaneta, es tracta de la fàbrica més antiga que hi ha en peus en el municipi. L’objectiu és posar-la en valor per a usos culturals i tenir un testimoniatge que recordi la idiosincràsia i els orígens a la localitat. “Es pretén recuperar-ho com a element etnològic visitable de la producció antiga de la ceràmica i adaptar-ho per a un centre de viver creatiu per a artistes locals, encara que el seu ús encara està per definir”, ha conclòs l’alcalde.

Share Button

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Completa esta operación. Esto nos ayuda a eliminar spam. * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.