Onda presenta un programa d’activitats per commemorar el Dia Internacional contra la Violència de Gènere

L’Ajuntament d’Onda, a través de l’àrea d’Igualtat que dirigeix Asensio Blaya, ha presentat el programa d’activitats que es realitzaran amb motiu del Dia Internacional contra la Violència de Gènere, que se celebra el dia 25 de novembre. Blaya ha explicat que “sota el lema ‘Posiciona’t contra la Violència de Gènere’, durant la setmana del 20 al 25 de novembre, anem a realitzar diferents tallers i xerrades per lluitar contra aquesta xacra social, des de la conscienciació i l’educació. Les activitats estaran dirigides a diferents públics perquè tots els onders que ho desitgin puguin participar”.

Així, el dilluns a les 9.30 hores, al Casal Jove, tindrà lloc la primera de les cinc sessions del taller d’iniciació a la defensa personal dirigit a dones  i que serà impartit per agents de la policia local que compten amb una formació específica per a aquesta fi.  El curs tracta de ser un instrument amb el qual adquirir coneixements útils per augmentar la confiança i salvaguardar la llibertat quan la dona es pugui veure amenaçada. A la Casa de la Cultura faciliten ja tota la informació i la inscripció, que és gratuïta.

El dimarts dia 21, a les 13.00 hores, es realitzarà a la Sala d’actes de la Casa del Cultura, la jornada de Violència de Gènere des de l’àmbit jurídic, impartit per Matilde Pallarés, lletrada del ‘Centre Dona 24 Hores Castelló’, i que estarà dirigit a professionals de la Policia Local, Serveis Socials, etc.

El dia 22, dimecres, serà el torn de les activitats pels més petits, des del foment de la igualtat. D’aquesta manera, a les 17.30 hores, a la Biblioteca Infantil tindrà lloc el contacontes ‘Contes per a la Igualtat’. L’edat recomanada és a partir de tres anys.

El dijous, Mar Casas, doctora en Psicologia i experta en prevenció i intervenció de la Violència de Gènere, farà una xerrada sobre ‘La importància de l’educació emocional’, que estarà dirigida a tot el públic en general. Es realitzarà a la Sala d’actes de la Casa de la Cultura a partir de les 16.30 hores.

El divendres dia 24, a les 10.00 hores, al Local d’Associacions, es durà a terme el taller ‘Pels bons tractes i el bon ús de les xarxes socials’.

I el dissabte 25, Dia Internacional contra la Violència de Gènere, al Pla tindrà lloc un acte institucional, a les 12.00 hores, contra aquesta xacra social. Finalment, a les 19.00 hores, a la Sala La Cassola, tindrà lloc el concert d’Eva Gómez, ‘Cançons de dona i terra’, organitzat amb l’Associació de Dones Progressistes.

A més, durant aquests dies l’Ajuntament està repartint adhesius i vinils als  comerços  i veïns d’Onda, per difondre aquesta campanya i se sumeixen a la lluita d’aquesta causa.

Finalment, Blaya ha destacat que “aquest equip de govern està molt conscienciat i està posant tots els seu esforç per prevenir aquest tipus de violència. Per això també està adherit al programa de seguiment  VIOGEN, que aporta una informació fidedigna i concisa de totes les víctimes a nivell nacional, la qual cosa suposa un  avanç a l’hora de dur a terme actuacions directes  amb l’objectiu de frenar aquesta xacra social”.

Share Button

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Completa esta operación. Esto nos ayuda a eliminar spam. * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.