Onda presenta les Primeres Jornades de Cooperació Internacional

Aquest matí s’han presentat a Onda les Primeres Jornades de Cooperació Internacional, que se celebraran del 13 al 16 de novembre a la sala d’actes de la Casa de la Cultura de la localitat.

Mari Carmen Aguilella, tinent d’alcalde de Política Social, ha explicat que “des del consistori es destina una partida pressupostària, que aquest any és de 40.000 euros, per  col·laborar amb les ONGs que actuen en diferents països en vies de desenvolupament”, i ha afegit que “l’objectiu d’aquestes jornades és informar als onders sobre les actuacions que aquestes ONGs realitzen gràcies a les subvencions que els concedeix l’Ajuntament  i donar a conèixer així els projectes que ara mateix estan duent a terme”.

D’aquesta manera, el dilluns 13 a les 19 hores, tindrà lloc l’acte inaugural de les jornades, a càrrec de Ximo Huguet, alcalde d’Onda; Mari Carmen Aguilella; Raquel Agost, co-directora del màster universitari de Cooperació al Desenvolupament de la Universitat Jaume I; i Federico Buyolo, director general de Cooperació i Solidaritat. A continuació, tindrà lloc la inauguració de l’exposició ‘Municipis valencians compromesos amb els ODS’, a càrrec del Fons Valencià per la Solidaritat.

El dimarts, dia 14, també a les 19 hores, se celebrarà una mesa redona amb la coordinadora valenciana d’ONGDS per la Solidaritat i la Cooperació; amb Daniel Garcia, president i cooperant de l’ONGD ‘Quisqueya’, i Vicenta Pons, presidenta i cooperant de l’ONGD ‘Asamanu Àfrica’.

El dia 15 a les 19 hores, la mesa redona comptarà amb Medicus Mundi ‘Treballant pel dret a la salut’, M.ª Pilar Acín, presidenta delegada de Manos Unidas Castellón; i José Pascual Mateu, directiu i cooperant de l’ONGD ‘Delwende, al Servicio de la Vida’.

Per finalitzar aquestes jornades, el dijous dia 16 a les 19 hores, es realitzarà l’acte de clausura  amb una mesa redona que comptarà amb representants de la Creu Roja parlant de les ‘Experiències de la cooperació Internacional’; amb la participació de David Oliver, president provincial i cooperant de l’ONGD ‘Karit, Solidarios por la Paz’; i el sacerdot P. Alipio Bibons, encarregat del projecte de l’Associació Sta. Bárbara.

Aguilella ha conclòs dient que “aquest equip de govern manté el seu compromís amb totes aquelles entitats que desenvolupen activitats que ens ajuden a ser una societat millor” i ha convidat a “tots els ciutadans al fet que acudeixin a aquestes jornades a Onda, municipi que ja compta amb una àmplia xarxa d’ONGs i que està molt implicat amb projectes solidaris”.

Share Button

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.