Onda presenta la primera fase de treballs del Corredor Verd del Sonella

L’Ajuntament d’Onda ha presentat la primera fase del Corredor Verd del riu Sonella. En la primera fase es crearan 925 metres lineals de l’itinerari principal, que suposa una superfície de 2.549 m2 dels 242.298,47 m2 totals que tindrà el recorregut. Aquestes primeres actuacions comptaran amb 168.000 euros de pressupost que estaran cofinançats pel Fons Europeu de Desenvolupament Regional (FEDER), dintre de l’Estratègia de Desenvolupament Urbà Sostenible Integrada (EDUSI). Ximo Huguet, alcalde d’Onda, durant la visita a la zona junt al director general del Medi Natural i Avaluació Ambiental de la Generalitat, Antoni Marzo, ha explicat que “d’aquesta forma recuperem un espai públic i unim de forma neta els nuclis urbans d’Onda, Artesa i el Tossalet, potenciant el seu valor paisatgístic. A més, volem que Onda torne a mirar al riu i consolide la seva imatge de porta de la Serra d’Espadà, que ens ha de servir per a potenciar les visites al nostre municipi. Onda viu la natura, vivim la natura”.Anteriorment, s’han dut a terme els treballs de participació ciutadana i estudi previ de la zona per tal de que “entre tots construïm un projecte que puga portar molts beneficis a la ciutadania”, comenta l’alcalde. La finalitat d’aquesta obra és crear un itinerari per a vianants i ciclistes junt al riu, de uns 3,8 kilòmetres de longitud, per a gaudir recreativa i socialment d’aquest entorn. Per a aquestes actuacions s’ha comptat amb l’assessorament i col·laboració del Centre per a la Investigació i Experimentació Forestal de la Comunitat Valenciana (CIEF) de la Conselleria d’Agricultura, Medi Ambient i Canvi Climàtic que participarà en la reforestació de la zona.

A més de la seva funció com a espai d’oci i esport, amb aquest corredor també es tracta de preservar i conservar el patrimoni natural, històric i hidràulic i connectar la nova xarxa de camins que es projecte amb la xarxa de camins, senderes i vies pecuàries existents, de manera que es fomente conjuntament el turisme natural i cultural. D’altra banda, es vol reduir els riscos d’inundació que presenta la zona conforme als estudis d’inundabilitat. Cal recordar que el projecte del Corredor Verd del riu Sonella s’ha posat com a exemple de bones pràctiques en espais verds per la Generalitat.

“Aquesta obra vol ser un pas més per tal de consolidar la imatge d’Onda com a Ciutat Saludable i que mira a la seva natura. D’aquesta manera, millorem la qualitat de vida dels ciutadans, que comptaran amb nou espai verd per a practicar esport o passar el seu temps lliure en la natura de la localitat”, conclou Ximo Huguet.

Share Button

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.