Onda inicia els primers expedients d’ajuda a la rehabilitació del centre històric

L’Ajuntament d’Onda ha iniciat els primers expedients per a la concessió d’ajudes econòmiques destinades a finançar la rehabilitació d’habitatges o renovació d’immobles contemplades al programa d’Àrea de Regeneració i Renovació Urbana (ARRU) que es finança amb fons propis i amb fons de la Generalitat i al Ministeri de Foment. L’alcalde de la localitat, Ximo Huguet, ha destacat que “és un gran inici per a un programa de rehabilitació i renovació que va a millorar, en gran manera, el nostre centre històric, incrementant així la qualitat de vida de la ciutadania que habita a la zona i donant un impuls al sector de la construcció local”.

Perquè la ciutadania sigui coneixedora d’aquestes ajudes, l’Ajuntament ha iniciat una sèrie d’accions per informar. “L’Oficina Municipal d’Impuls a la Rehabilitació (OMIR) ha remès una carta als propietaris dels habitatges que estan contemplades com a beneficiàries del pla informant d’aquesta situació. A més, s’ha efectuat un repartiment porta a porta oferint també aquesta informació per assegurar que s’arriba a cada immoble”, ha explicat l’alcalde que ha afegit que “estem en el primer termini de convocatòria que s’allargarà durant els propers tres mesos i, el proper any, s’habilitarà un altre termini similar. Aquestes ajudes es poden tramitar a l’OMIR, on les veïnes i veïns trobaran tota la informació necessària per fer-ho”.

Cal recordar que la declaració d’algunes zones de la localitat com ARRU permetrà, mitjançant un conveni amb la Generalitat, destinar 3,4 milions d’euros a la rehabilitació d’habitatges a Onda. Així, els sol·licitants podran optar fins a 35.000 euros per subvencionar com a màxim un 90% de la rehabilitació d’un habitatge i fins a 45.000 euros per sufragar com a màxim el 80% de la construcció d’un habitatge després de la demolició d’una altre.

L’alcalde ha recordat que aquest pla és una mostra més que “volem construir Onda entre totes i tots i millorar la qualitat de vida de la ciutadania, mantenint el seu entorn en bones condicions. Les rehabilitacions són essencials per abordar les desigualtats socials i amb aquestes ajudes es van a poder engegar un bon nombre d’obres sense un gran cost per als propietaris. Així mateix, l’aposta per la regeneració dels habitatges, per a la seva modernització i millora mediambiental, suposa també un impuls per a empreses locals de sectors relacionats amb la construcció”.

Share Button

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.