Onda fomenta la inclusió amb el Programa de Formació i Suport a Famílies Acollidores

Des de l’àrea de Política Social de l’Ajuntament d’Onda s’ha engegat el Programa de Formació i Suport a Famílies Acollidores, proposat per la Direcció territorial de la Conselleria d’Igualtat i Polítiques Inclusives. “L’acolliment és una alternativa de convivència per a nens que, per circumstàncies, no poden viure amb la seva família biològica”, ha explicat Mari Carmen Aguilella, tinent d’alcalde de l’àrea, qui ha afegit que “a través d’aquest programa fomentem la inclusió social des de l’Ajuntament i responem a les necessitats que puguin sorgir en aquestes famílies onderes que acullen voluntàriament a aquests menors a les seves cases”.

El programa d’acolliment familiar ja ve desenvolupant-se des de l’àrea que dirigeix Aguilella i consisteix en la integració d’un menor, que no pot ser atès de forma adequada per la seva família, en un altre nucli familiar que es compromet a educar-ho i cuidar-ho de forma adequada. Fins al moment, 6 famílies de la ciutat estan participant en aquest programa i estan rebent una formació específica centrada en l’acolliment de menors amb famílies extenses. “És la mesura de protecció de menors més comú, sobretot perquè reforça el sentiment de pertinença i manté la inclinació del menor amb els familiars més propers”, ha afirmat Mari Carmen Aguilella.

Finalment, la tinent d’alcalde s’ha mostrat molt satisfeta amb l’engegada d’aquest programa que “aconsegueix que les famílies acollidores es dotin de les eines, coneixements i habilitats educatives, per integrar al menor en un nucli familiar estable i adequat a les seves necessitats”.

Share Button

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.