Onda estimula la inserció laboral de les dones aturades amb el Programa Sara de Creu Roja

L’Ajuntament d’Onda i Creu Roja engega el Programa Sara a la localitat, que té com a objectiu la inserció laboral de dones en situació de dificultat social (migrants, víctimes de violència de gènere, pertanyents a família monomarental, joves, majors de 45, amb baixa qualificació, etc.). En aquesta edició participaran 25 dones de diferents nacionalitats que es troben en procés de cerca d’ocupació. Les classes tindran lloc al Museu del Taulell ‘Manolo Safont’ i arrancaran el dia 4 de desembre amb un horari de 9.30 a 13.30 hores, els dilluns, dimecres i divendres.

Mari Carmen Aguilella, tinent d’alcalde de Política Social de l’Ajuntament d’Onda, ha explicat que “d’aquesta manera millorem la qualitat de vida de les dones onderes, mitjançant una millor capacitació per a l’ocupació. Seran nou mesos de programa que inclourà un itinerari formatiu complet, i a més, es farà un acompanyament a les dones per a la seva inserció laboral”. Així mateix, ha destacat que “la formació es realitzarà en el sector ceràmic, per a donar també un impuls a un sector protagonista en la nostra economia local”.

El programa constarà de tres fases. Una primera amb el “Taller de Motivació Personal cap a l’Ocupació”, que tindrà lloc de desembre de 2017 a gener de 2018 i que contempla continguts d’autoconeixement, perfil competencial i marca personal, intel·ligència emocional, autoestima i apoderament, gestió del temps, anàlisi del mercat laboral, el currículum i l’entrevista de treball, i l’ús del mòbil per a la cerca d’ocupació, entre uns altres.

La segona fase se centra en el curs de “Operacions Bàsiques amb Equips Automàtics en Indústries Ceràmiques”, que tindrà lloc de gener a maig de 2018, amb 70 hores de formació en aula i 100 hores de pràctiques en empreses del sector ceràmic.

Finalment, durant tot el Programa, les participants reben orientacions individuals per a establir el seu pla de millora i acompanyar-los en la seva cerca d’ocupació, així com sessions específiques per a la millora de les seves competències.

Diferents àrees de l’Ajuntament s’han coordinat per a facilitar a Creu Roja candidates que entrarien en el perfil que es demanda, i finalment serà la pròpia Creu Roja l’encarregada de realitzar la selecció final.

L’Ajuntament d’Onda col·labora amb el finançament del programa Sara, juntament amb l’Institut de la Dona i per a la Igualtat d’Oportunitats, del Ministeri de Sanitat, Serveis Socials i Igualtat, a través del cofinançament del Fons Social Europeu en el seu Programa Operatiu d’Inclusió Social i Economia Social per al període 2014-2020.

Share Button

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Completa esta operación. Esto nos ayuda a eliminar spam. * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.