Onda es convertirà en escenari de les jornades tècniques ‘El azulejo en los museos’

Els propers 29 i 30 de novembre se celebren, en el Museu del Taulell ‘Manolo Safont’, les jornades tècniques ‘El azulejo en los museos’. L’esdeveniment està organitzat per la Secció d’Art, Arqueometría i Patrimoni de la Societat Espanyola de Ceràmica i Vidre (SECV) en col·laboració amb l’Ajuntament d’OndaL’alcalde d’Onda, Ximo Huguet, ha destacat que “aquestes jornades, que s’emmarquen en un conveni marc de col·laboració entre ambdues institucions, pretenen oferir la posada en comú dels criteris de musealització, restauració, conservació preventiva, documentació, arxiu, magatzematge i exposició de les col·leccions de taulells conservades en les principals institucions de la Península Ibèrica”.

L’esdeveniment està obert a professionals i estudiants relacionats amb els museus i altres institucions culturals, així com al món artístic, científic i tècnic de la ceràmica i el vidre. En aquest sentit, l’alcalde ha anunciat que “aquestes jornades han despertat un gran interès doncs ja són més de cinquanta persones les que han confirmat la seva assistència, mancant les inscripcions que es realitzin avui”.

La inauguració tindrà lloc el dimecres 29 a les 17.00 hores a càrrec de l’alcalde d’Onda, Ximo Huguet. I, seguidament, la SECV, de la mà del seu President, Miguel Campos, realitzarà un homenatge a Enrique Navarro, ex alcalde d’Onda, per la seva imprescindible contribució a la recopilació i exhibició dels premis Alfa d’Or, que custodia el Museu del Taulell.

Després de l’acte es realitzaran dues conferències. D’una banda, “Criterios de restauración de azulejería en el Museo Nacional de Cerámica”, a càrrec de Jaume Coll, Director del Museo Nacional de Cerámica y Artes Suntuarias “González Martí” de València. I, posteriorment, Maria Antònia Pinto, del Museo Nacional del Azulejo a Lisboa presentarà “ Os 500 anos do azulejo em Portugal”. Per finalitzar la primera jornada, es realitzarà una visita guiada al Museu del Taulell.

Durant les sessions del dijous dia 30, els assistents comptaran amb diferents conferències i presentacions com: “Proyecto museográfico de la exposición permanente del Museo del Azulejo ‘Manolo Safont’”, a càrrec del Director del Museu, Vicent Estall; i “Presentar, preservar y exhibir. Los azulejos cerámicos” per part de la conservadora de la col·lecció de ceràmica del Museu del Disseny de Barcelona.

A més, durant les Jornades es realitzaran destacades comunicacions a càrrec de representants d’altres importants centres educatius i institucions artístiques i culturals, com la ‘Universidad del País Vasco en Leioa-Bilbao (Bizkaia)’, Universitat Politècnica de València, Universitat Jaume I, Museu Can Tinturé d’Esplugues de Llobregat, la ‘Asociación de Artesanos de Aragón’ o la ‘Asociación de Amigos del Museo Nacional de Cerámica’. Totes aquestes sessions finalitzaran amb el corresponent col·loqui i consideracions entre tots els participants i assistents, fins a la clausura de la Jornades.

Share Button

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.