Onda commemora el Dia contra la Violència de Gènere amb la lectura d’un manifest i un concert

Onda ha comptat amb diferents activitats per a mostrar el seu rebuig a la Violència de Gènere, a més de tractar de conscienciar a la societat i mostrar tot el seu suport a les víctimes.

A les 12 hores, davant de les portes del consistori, s’ha celebrat un acte institucional on l’alcalde d’Onda, Ximo Huguet, ha llegit un manifest aprovat en l’última sessió plenària. En l’acte també van participar representants de les associacions ‘Dones Progressistes’ i ‘Amas de Casa’. En finalitzar, s’han soltat uns globus, un per cadascuna de les víctimes que han desaparegut enguany a Espanya.

En aquest acte, Onda ha mostrat el seu compromís permanent al rebuig a la violència de gènere, alhora que ha reiterat l’obligació dels ens públics de treballar per a aconseguir la seva eradicació. Així mateix, ha instat al Govern d’Espanya a modificar la llei de Règim Local perquè els ajuntaments puguen recuperar les competències en promoció de la igualtat entre dones i homes i en matèria de violència de gènere, a més de mostrar el seu compromís a no subvencionar actes en els quals les entitats organitzadores utilitzen algun tipus de reclam sexista.

Per la  vesprada, com a colofó final a la setmana d’activitats, va tenir lloc a la sala de La Cassola el concert d’Eva Gómez, organitzat en col·laboració amb l’Associació de Dones Progressistes. La cantautora presenta ‘Cançons de dona i terra’, que naix de la indignació per les desigualtats que pateixen les dones en l’actualitat, i que és un problema que no té tota la repercussió que deuria.

La lectura d’un manifest i el concert van posar fi  a un programa especial que ha proposat l’Ajuntament durant tota aquesta setmana per a lluitar contra aquesta xacra coincidint avui amb el Dia Internacional contra la Violència de Gènere. La campanya, que portava per lema ‘Posiciona’t contra la violència de gènere’, ha tingut un gran acolliment a la localitat i han participat onders de totes les edats i professionals de diferents àmbits.

 

Share Button

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.