Onda assegura el servei d’aigua a totes les famílies mitjançant un conveni amb FACSA

L’alcalde d’Onda, Ximo Huguet, ha anunciat que l’Ajuntament i FACSA han renovat el conveni de col·laboració per assegurar el subministrament d’aigua a famílies onderes en situació de vulnerabilitat.

A través d’aquest acord, ambdues institucions estableixen els termes de col·laboració per coordinar i agilitar el pagament d’ajudes municipals d’emergència social atorgades a les persones en situació de vulnerabilitat econòmica pels deutes contrets en relació amb el subministrament d’aigua potable, a fi d’evitar l’existència a Onda de llars que manquin d’aquest ben bàsic i imprescindible.

En aquest sentit, l’alcalde Ximo Huguet ha destacat que “d’aquesta manera complim amb varis dels nostres objectius com gestionar serveis de qualitat pels onders, treballar pel benestar integral de les persones i assegurar el seu desenvolupament, autonomia i integració social, especialment cap a les persones en situació de dependència”. És per aquest motiu que “des del consistori concedim ajudes econòmiques d’emergència social a les persones en situació de vulnerabilitat per evitar el cost de subministraments bàsics com el de l’aigua i, a tal fi, FACSA i l’Ajuntament arribem a un acord per facilitar aquest tipus de pagaments a les famílies onderes que pitjor ho estan passant”.

Huguet ha destacat que la pobresa energètica és una de les prioritats de la regidoria que dirigeix la tinent d’alcalde de Política Social, Mari Carmen Aguilella, i ha explicat que des de l’entrada de l’actual equip de govern “s’avalua les circumstàncies de necessitat de manera individual per determinar les persones que finalment passen a ser beneficiàries de les ajudes municipals. Per la seva banda FACSA, evitarà la suspensió del subministrament d’aigua potable sense aplicar càrrec per demora des que rebi la comunicació per part de l’Ajuntament. D’aquesta manera, es manté el subministrament fins que l’ajuda hagi estat tramitada”.

El conveni signat amb FACSA en 2016 va evitar desenes de talls en el subministrament d’aigua a Onda a famílies onderes, una dada que segons l’alcalde “avala la necessitat de mantenir el programa de lluita contra la pobresa, demostrant una vegada més nostra voluntat d’ajudar als veïns d’Onda que més ho necessiten”.

Share Button

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.