L’Ajuntament resol més de 1.000 incidències que els onders han comunicat a través d’una nova aplicació

L’alcalde d’Onda, Ximo Huguet, ha presentat aquest matí les dades que avalen l’èxit de l’aplicació mòbil ‘Onda Incidències’, engegada per l’Ajuntament al maig d’aquest any amb l’objectiu de facilitar als veïns comunicar incidències a través del telèfon mòbil i Internet, d’una manera  ràpida i senzilla, fomentant així la participació ciutadana.

 

L’alcalde ha afirmat que la nova aplicació “s’ha convertit en els seus primers mesos de funcionament en una eina molt útil tant per a l’Ajuntament com per als ciutadans, els qui tenen d’aquesta forma un instrument per sentir-se partícips en la millora de la ciutat”.

 

Des de l’engegada de l’aplicació mòbil ‘Onda Incidències’ s’han registrat gairebé 1.200 incidències, de les quals el 90% estan solucionades o en vies de solució (d’aquestes ja s’han solucionat el 92% i estan pendents de resoldre’s el 8%), mentre que un 10% han estat denegades. La majoria d’incidències són relatives a neteja als carrers, problemes amb l’enllumenat o els senyals de tràfic.

 

El seu funcionament és intuïtiu i fàcil d’usar, permetent geolocalitzar en un mapa de la ciutat el punt en el qual es troba el desperfecte per poder registrar-ho i fins i tot es podrà enviar una foto de la incidència. El sistema també ofereix diferents opcions de classificació, en funció del tipus d’incidència que sigui: clavegueram, aigua potable, pavimentació, vorera, calçada, enllumenat, senyalització, jardins, residus, contenidors, neteja viària, mobiliari urbà, edificis municipals, així com un apartat ‘d‘uns altres’ per a altres possibles incidències no contemplades en les opcions anteriors. A més, la plataforma sol·licita un correu electrònic o un telèfon al moment de registrar la incidència, de manera que es permet a l’usuari conèixer en quin estat es troba la seva sol·licitud i és avisat una vegada resolta.

 

L’alcalde ha explicat que “aquest nou sistema permet millorar les vies de comunicació entre ciutadans i Ajuntament, la qual cosa fa que la resposta del consistori també sigui més ràpida i eficaç, arribant a resoldre la incidència el mateix dia o al següent del seu registre”. Així mateix, ha destacat que “la gran acceptació que ha tingut aquesta aplicació entre els ciutadans, ja que resulta molt ràpid i senzill traslladar qualsevol incidència que s’observi a la ciutat, caminant per exemple pel carrer”.  En aquest sentit, Huguet ha informat que, “mostra d’això, és que en 2016, amb l’anterior sistema d’avís d’incidències, es van registrar unes 800; mentre que des de l’engegada de l’aplicació ‘Onda Incidències’, les comunicacions han augmentat fins a superar les 1.000 en tan sol uns mesos”.

Ximo Huguet ha indicat que “l’aplicació es va llançar com un pas més per adaptar-nos a la societat digital en la qual vivim i utilitzar la tecnologia per a un millor aprofitament dels recursos, de manera que fem una gestió més sostenible i participativa amb els ciutadans”.

 

Finalment, l’alcalde ha recordat que aquest servei es complementa amb el telèfon d’atenció telefònica 010, que es manté “perquè les persones que no manegen amb agilitat les noves tecnologies o no tenen accés puguin seguir en contacte amb l’Ajuntament”.

Share Button

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Completa esta operación. Esto nos ayuda a eliminar spam. * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.