El taller de defensa personal obre el programa d’activitats d’Onda per commemorar el Dia Internacional contra la Violència de Gènere

Avui, al Casal Jove d’Onda, s’ha impartit la primera de les cinc sessions planificades  del curs de defensa personal, dirigit a dones, que està inclòs a la programació especial organitzada per l’Ajuntament amb motiu del Dia Internacional contra la Violència de Gènere.

Del 20 al 25 de novembre, el consistori proposa una variada programació que inclou   xerrades o tallers com aquest de defensa. “A través d’aquest programa promovem durant aquesta setmana, de forma més específica i intensa, la sensibilització i lluita contra aquesta xacra social”, ha explicat el regidor de l’àrea d’Igualtat, Asensio Blaya, qui ha destacat que “aquest taller de defensa personal tracta de ser un instrument amb el qual adquirir coneixements útils per augmentar la confiança i salvaguardar la llibertat quan la dona es pugui veure amenaçada”.

El taller ho imparteixen de forma gratuïta agents de la Policia Local i està enfocat a totes aquelles dones d’Onda que tinguin interès a iniciar-se o ampliar els seus coneixements de defensa personal. “Amb ell estan aprenent una sèrie de tècniques de defensa personal senzilles i contundents per preservar la integritat física davant agressions violentes. D’aquesta manera, adquiriran més confiança per afrontar situacions en les quals la dona pugui sentir-se vulnerable; així com augmentaran l’autoestima i la confiança per la superació de pors”, ha explicat Blaya.

La programació continua demà, a les 13 hores, a la Sala d’actes de la Casa de la Cultura, on es realitzarà la jornada de Violència de Gènere des de l’àmbit jurídic, impartit per Matilde Pallarés, lletrada de el ‘Centri Dóna 24 Hores Castelló’, i que estarà dirigit a professionals de la Policia Local, Serveis Socials, etc.

Share Button

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Completa esta operación. Esto nos ayuda a eliminar spam. * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.