El Centre de Recerca i Experimentació Forestal aportarà plantacions i assessorament al Corredor Verd del Sonella

El responsable del Centre de Recerca i Experimentació Forestal (CIEF), Gabriel Ballester, ha visitat la zona del riu Sonella on l’Ajuntament d’Onda ha projectat el Corredor Verd.

Després de la visita, Ballester s’ha compromès al fet que el CIEF aportarà plantacions i assessorament per a la regeneració del recorregut dels itineraris i les zones de descans que s’han previst en el projecte. L’alcalde d’Onda, Ximo Huguet, ha assegurat que “aquesta col·laboració que ha mostrat el CIEF és fruit del bon treball del consistori i va a ser molt important per al futur Corredor Verd del Riu Sonella. Amb aquesta aportació anem a tenir la seguretat que la reforestació que es dugui a terme a la zona serà l’adequada i va a anar d’acord amb l’entorn”.

Cal recordar que el projecte del Corredor Verd del Sonella ha estat posat com a exemple de bones pràctiques per la Conselleria en multitud d’ocasions i la visita dels responsables del CIEF demostra “l’interès que té la Generalitat en aquest projecte de recuperació d’una zona tan important per a la localitat d’Onda. Sabem que existeixen altres localitats que volen impulsar projectes similars i estan interessant-se en aquest treball, això és un orgull per a nosaltres, perquè demostra que les coses s’estan fent bé”, ha explicat l’alcalde.

Així mateix, Huguet ha destacat que “el projecte, que en la seva primera fase, va a actuar en gairebé un quilòmetre, dels 3,8 finals d’itinerari, i va a afectar a 2.549 m2 dels 242.298,47 m2 que suposarà íntegrament. La construcció del Corredor Verd al Riu Sonella va a suposar un gran avanç per a Onda, ja que significarà que la ciutat tornarà a mirar al riu, però a més, és molt important perquè es va a finançar amb el Fondo Europeu de Desenvolupament Regional (FEDER)”.

Share Button

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.