Onda llança la campanya “Cuida’t” per a conscienciar en el consum d’alcohol en Fira amb el repartiment de 4.000 gots

L’Ajuntament d’Onda ha presentat aquest matí la campanya ‘Cuida’t’, amb la qual es pretén la conscienciació del consum d’alcohol i drogues en la Fira de 2017. Aquesta iniciativa, que s’ha realitzat des de la Unitat de Prevenció de Conductes Addictives (UPCA) del consistori, en coordinació amb diferents àrees municipals i amb Creu Roja, es plasmarà amb diverses accions de prevenció i sensibilització, i amb el repartiment de 4.000 gots reciclables, que recordaran que “cal tenir un consum responsable” .

Mari Carmen Aguilella, tinent d’alcalde de Política Social, ha explicat que “durant la Fira d’Onda es repartiran de forma gratuïta aquests gots que porten impresos el lema de la campanya. L’objectiu d’aquesta iniciativa és que tant onders com a visitants facen un ús responsable i segur del consum d’alcohol, evitant beure en gots aliens”. Cadascun dels gots portarà amb si una volandera que permetrà al ciutadà enganxar-ho al cinturó o a la sivella dels pantalons, perquè “còmodament puga disposar sempre del seu got i que cada vegada que ho miren recorden que es pot gaudir de la festa, però sempre amb respecte i responsabilitat”. Aquests gots, a més, són reciclables i suposen una major cura del medi ambient, de manera que s’evita l’ús de gots d’un sol ús i la consegüent acumulació de brossa. Els gots també porten serigrafiat el número d’emergències 112, per si qualsevol persona haguera de fer ús del mateix.
Mónica de la Cruz, en representació de Creu Roja, ha explicat en la roda de premsa que, durant la Fira, coincidint amb els esdeveniments amb més afluència de gent, i especialment, de joves, es farà el repartiment dels gots i es realitzaran diferents activitats dinàmiques, per a veure els efectes de l’alcohol i les drogues. Concretament, Creu Roja estarà present i lliurarà els gots: el dissabte 21, a la Plaça Espanya on es situa el ‘Mesón de la Tapa’; el dia de les disfresses, el 26 a la nit, al pavelló Víctor Cabedo; i el dissabte 28, coincidint amb Ondatronic.
Per la seva banda, Asensio Blaya, regidor de Festes, Joventut i Igualtat de l’Ajuntament d’Onda, ha agraït “l’esforç que s’ha fet des de totes les àrees de l’Ajuntament per a poder viure unes festes lliures d’altercats i gaudir d’una forma saludable”. A més, ha recordat que “de forma simultània es duen a terme altres campanyes per a mantenir l’ordre i el civisme durant les festes”. En aquest sentit, ha recordat que “un any més, activem la campanya ‘Al carrer tanca l’aixeta, mantinguem Onda neta’, amb la qual es pretén eradicar un dels actes incívics que més queixes veïnals reporta durant els dies de festa, com és orinar en la via pública. Per a la seva difusió, l’Ajuntament col·locarà en diferents punts del municipi la cartelleria que fa referència a aquesta campanya i instal·larà més de 30 lavabos portàtils que estaran situats a les zones de més afluència de gent”. Cal recordar que les sancions per incomplir aquesta ordenança poden arribar fins als 750 euros.

D’altra banda, cobra força la campanya “No és no”, que té com a objectiu conscienciar i sensibilitzar encara més als onders en la prevenció de les agressions i abusos sexuals cap a les dones, especialment en el context de la festa i la diversió.

Share Button

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Completa esta operación. Esto nos ayuda a eliminar spam. * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.