Onda impulsa la inclusió educativa amb l’engegada del Programa d’Aula Compartida

L’Ajuntament d’Onda ha afirmat un conveni de col·laboració amb l’IES Serra d’Espadà per a desenvolupar el projecte ‘Programa d’Aula Compartida’ (PAC), pertanyent a la Conselleria d’Educació.

L’alcalde d’Onda, Ximo Huguet, ha assenyalat que “mitjançant aquest acord entre el consistori i l’institut, es pretenen desenvolupar accions coordinades d’intervenció i integració socioeducativa per a fomentar la integració dels alumnes que tenen greus problemes a l’hora d’afrontar els seus estudis o es troben en risc d’absentisme escolar. D’aquesta manera, els recolzem en la seva etapa formativa, treballant conjuntament perquè tots els onders tinguen igualtat d’oportunitats socials i educatives”.

Es tracta d’un programa d’atenció a la diversitat i a la inclusió educativa, dirigit a l’alumnat que presenta conductes disruptives, dificultats d’adaptació al mitjà escolar i tendència a l’abandó escolar o a l’absentisme continuat. Des de l’àrea d’Educació, que dirigeix la regidora Encarna Ribes, s’ha coordinat el projecte d’aules taller, que es realitzarà en llocs com el Museu del Taulell, centres educatius de Primària, espais esportius municipals, etc. A més, al llarg del curs, es realitzaran altres projectes monotemàtics, en forma d’unitats didàctiques.

Ximo Huguet, alcalde d’Onda, ha explicat que “el conveni entre l’Ajuntament i l’IES Serra d’Espadà permet oferir un espai alternatiu a aquest alumnat amb l’objectiu de motivar-ho i aconseguir el seu desenvolupament personal, intel·lectual, social i emocional, i així, facilitar la seva incorporació al món laboral”. Finalment, ha afegit que “des de la nostra entrada al govern sempre intentem facilitar la inclusió de tots els estudiants que estiguen en una situació difícil o tinguen major dificultat a l’hora d’afrontar o accedir als estudis; per açò seguim apostant per la formació i la igualtat d’oportunitats entre els joves onders”.

Share Button

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Completa esta operación. Esto nos ayuda a eliminar spam. * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.