Onda exhibeix el primer ‘encierro’ de bous braus de la Fira, complicat però net

Onda ha viscut una intensa jornada on els festejos taurins han ocupat bona part de la programació del dia. Multitud d’onders i veïns de localitats properes, s’han congregat avui per a viure els actes que s’han celebrat en la ciutat.

A les 12.00 hores arrencava el primer ‘encierro’ de bous braus de la Fira d’Onda. En aquesta jornada només han pogut córrer cinc bous de la ramaderia de Valdefresno, doncs un dels sis que estaven prevists es va lesionar ahir i no ha pogut exhibir-se. Onda ha viscut un tancament net però complicat des del principi. Al final del carrer Safona dos bous de la ramaderia de Salamanca s’han tirat al clos a la recerca d’afeccionats que estaven en aquesta zona. Durant la resta del recorregut els mansos han anat per davant però els bous seguien buscant als corredors cap als laterals dels carrers. Finalment ‘l’encierro’ s’ha saldat sense ferits i, a continuació, ha tingut lloc l’exhibició de dos dels bous.

A la vesprada, a les 17.00 hores, s’han exhibit dos bous braus de la ramaderia de Valdefresno i un més de El Ventorrillo. A més, durant la vesprada s’han exhibit les vaques de la ramaderia El Mijares.

Els més xicotets també han pogut gaudir avui d’activitats molt divertides per a ells. Tant al matí com a la vesprada, a la pista exterior del pavelló Víctor Cabedo, han gaudit del parc infantil Divertwin, inclòs al XVI Festival de Teatre i Animació Infantil. I a les 19,00 hores, s’ha celebrat el concert de Dàmaris Gelabert ‘Cançons per gaudir i aprendre’, que ha omplert el pavelló Víctor Cabedo de pares i fills que han gaudit en família d’un dels espectacles més aplaudits i esperats.

El Mònaco també ha pujat el teló amb una obra excepcional: ‘L’arròs del dijous’. Aquesta obra compta amb les actrius Carme Juan i Lola Moltó i, donada la seva rellevància i expectació, s’han realitzat dos passes. El primer ha sigut a les 19.00 hores, amb el teatre ple, i el segon es realitzarà a les 23.00

Ja a les 20.00 hores s’ha embolat el primer bou de la nit, de la ramaderia Valdefresno, al recinte nou del Raval de Sant Josep, a càrrec dels emboladors Pirata i Cia. A partir de les 23.00 hores, s’embolaran dos bous més a càrrec de l’Associació Cultural Taurina Pañuelito Verde.

La festa seguirà a les dues de la matinada al pavelló Víctor Cabedo.

Dijous 26

10.30 h       Cercavila de motocultors pels carrers del centre i concentració a plaça del Raval de Sant Josep a càrrec de l’Associació Amics del Motoret.

11.00 h       A la plaça del Pla, exhibició eqüestre.

Al parc de la Panderola, continuació del parc Sargantana Aventura (rocòdrom, slackline, tir amb arc, llit elàstic i gimcana) (XVI Festival de Teatre i Animació Infantil).

12.30 h       Cercavila de la 3.ª edat des del Pla fins al pavelló Víctor Cabedo Carda, amb l’assistència de la Junta de la 3a edat, Reina i Dames de la Fira, Reina Infantil i Cort d’Honor i autoritats.

13.00 h       Encierro infantil des dels torils del carrer Castelló, la Safona, Sant Miquel, el Pla i Calatrava fins al Raval de Sant Josep, i concurs de retalladors amb carretons.

Al pavelló Víctor Cabedo Carda, dinar homenatge a la 3.ª edat amb l’actuació de Toni Vissiedo.

16.30 h       Al parc de la Panderola, continuació del parc Sargantana Aventura (rocòdrom, slackline, tir amb arc, llit elàstic, i gimcana) (XVI Festival de Teatre i Animació Infantil).

17.00 h       Al recinte firal, totes les atraccions a 1 €.

Al Centre d’Alzheimer, actuació de la rondalla Els Moriscos.

Al CIM, ball a càrrec de Toni Vissiedo. Entrada gratuïta.

17.30 h       A la residència de la 3.ª edat, actuació de la rondalla Els Ravalers.

18.30 h       A la plaça d’Espanya, la companyia La Finestra Nou Circ presenta The Troupers, un espectacle per a tots els públics amb malabars, equilibris, aeris, clown i màgia. Dirigit per Yevgeni Mayorga.

19.00 h       Al teatre Mònaco, José Aparicio APA presenta Flamencianes.

23.15 h       Al carrer Cervantes, concentració de penyes per a les disfresses.

23.30 h       Gran cercavila de disfresses amb importants premis. Desfilada pel carrer del Carme, Sant Miquel, la Safona, Ribesalbes, Montendre i Catalunya fins al pavelló Víctor Cabedo Carda.

A continuació, ball amenitzat per l’orquestra El Grupo.es i, per finalitzar esta gran nit de disfresses, DJ Josvi.

 

 

Share Button

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.