Onda es modernitza amb la instal·lació de fibra òptica que donarà cobertura a 12.000 habitatges

Durant les últimes setmanes s’està realitzant la instal·lació de fibra òptica que donarà cobertura a uns 12.000 llars d’Onda. Telefónica ha sigut l’encarregada de realitzar el pla de desplegament d’una xarxa d’accés de nova generació mitjançant la fibra i es preveu que els treballs tindran una durada benvolguda de 6 a 12 mesos.

L’alcalde d’Onda, Ximo Huguet, ha explicat que “després d’una reunió amb els responsables de Telefónica es va exposar la necessitat d’implantar aquest servei. El pla de desplegament compta amb una inversió inicial de 2,6 milions d’euros per a la seva instal·lació i engegada. Inicialment han començat les tasques al casc urbà, però es preveu que en un futur pròxim s’estenga a les zones industrials del municipi”.

Aquesta nova xarxa de fibra òptica, denominada FTTH (Fiber To The Home), presenta els següents avantatges: gran velocitat de dades, fins a 1 Gb, a més de canals de televisió en HD, de forma simultània; una excel·lent qualitat de transmissió; i una major seguretat en les dades transmeses.

En tot el projecte estan treballant al voltant de 300 persones que s’estan encarregant de la gestió del mateix, dels materials, del disseny i finalment de la instal·lació de la nova xarxa.

Share Button

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.