Onda destaca l’absència d’incidències importants en la Fira 2017

La regidora de Policia Local de l’Ajuntament d’Onda, Mari Carmen Aguilella, acompanyada per l’Intendent Principal Cap Miguel Ángel Izquierdo, ha presentat aquest matí el balanç de seguretat de la Fira 2017 corresponent a l’activitat realitzada per la Policia Local en la qual ha destacat l’absència d’incidents importants excepte l’agafada d’un bou a un jove madrileny l’últim dissabte de les festes.

La Fira d’Onda ha comptat aquest any amb un dispositiu especial de seguretat, amb més de 400 serveis de reforç policial i centenars de quilos en forma de testos i blocs de formigó que han blindat els principals carrers del municipi seguint amb les recomanacions del Govern després dels atemptats de de Barcelona i Cambrils. Resultat d’això ha estat una Fira que s’ha gaudit de forma segura gràcies a l’operatiu dissenyat per la Policia Local que, junt amb una important labor preventiva i una gran capacitat de resposta, ha evitat que es produís cap incident greu de seguretat.

Aguilella ha destacat que la Fira d’Onda 2017 “ha transcorregut de forma molt tranquil·la i sense incidents importants” per la qual cosa la regidora ha aprofitat per mostrar el seu agraïment “tant als diferents cossos de seguretat i membres de Protecció Civil per la seva col·laboració, als voluntaris municipals d’Onda, així com a tots els col·lectius que han fet possible la convivència entre la festa i el dret a descansar dels veïns”. En aquest sentit, quant a dades, la regidora s’ha referit en primer lloc al nombre de queixes registrades per molèsties de casals. De l’informe realitzat per la Jefatura de Policia d’Onda es reflecteix que les queixes per casals han disminuït entorn d’un 62 % respecte de les celebracions de 2016. Així, s’han comptabilitzat, entre el 20 i el 29 d’octubre, un total de 100 queixes relacionades amb molèsties provocades per casals, enfront de les 161 registrades en 2016. En el mateix paràmetre les queixes rebudes després de passar l’horari permès hi ha hagut un descens del 4%, a més cap casal ha estat notificat per a ordre de tancament. “Aquestes dades són molt positives i ens indiquen que hi ha una major conscienciació ciutadana, doncs dels 400 casals que hi ha registrats a Onda, només 11 han percebut queixes i se’ls està fent un seguiment per part de la Policia Local”,  ha afirmat Aguilella.

Quant a l’apartat de tràfic i circulació viària, l’Intendent Principal Cap de la Policia Local, Miguel Ángel Izquierdo, ha informat que s’han confeccionat dos atestats judicials, un per alcoholèmia positiva i un altre per mancar de permís per a la conducció, mentre que l’any 2016 van ser 3 els atestats que es van realitzar en els mateixos termes. Els serveis de grua sol·licitats per part d’aquesta Policia ja sigui a requeriment del ciutadà o a causa de la gestió d’actes en via pública ha descendit un 58%, havent-se realitzat 46 serveis pels 107 de l’any anterior.

Referent al nombre d’infraccions sancionades durant el període festiu d’aquest any Izquierdo  ha distingit en primer lloc denúncies de trànsit, 47 per les 44 de l’any passat; en segon lloc per infracció a les ordenances municipals, un total de 14 (gairebé totes per orinar en via pública) enfront de les 34 del 2016, la qual cosa suposa un 39% menys. Per a l’Ajuntament aquestes dades són molt significatives i vénen a demostrar que campanyes com ‘Al carrer tanca l’aixeta’ funcionen. I, finalment, infraccions a la llei de seguretat ciutadana, un total de 28 (totes per tinença o consum d’estupefaents) enfront de les 47 de l’any passat el que implica un descens del 41%.

Dins de l’àmbit de la seguretat ciutadana, Izquierdo ha destacat el capítol relacionat a les  baralles, conats i altercats que de 24 han passat a 19 un 15% menys que l’any 2016. Així mateix els avisos per furt i robatori en via pública rebuts per aquesta Policia han descendit un 40%, passant dels 10 de l’any passat als 4 d’aquest. S’han dut a terme dues detencions de persones, una per un delicte contra la salut pública i un altre per resistència, desobediència i atemptat als agents de l’autoritat.

Finalment, quant al nombre d’intervencions relacionades amb l’assistència a persones ha estat de 102, entre altres 18 d’elles per assistències sanitàries i 21 per intoxicacions etíliques, la qual cosa suposa un augment del 10% respecte de l’any 2016. El nombre de ferits al llarg de la celebració de tots i cadascun dels festejos taurins ha estat un total de 12, dels quals un d’ells per asta de bou i 11 per contusions, erosions i cremades.

En conclusió, des de l’Ajuntament han apreciat que, en aquesta edició, aquells ciutadans que han participat en la Fira, que s’expliquen per milers, ho han fet de manera correcta, gaudint de la festa i sobretot amb el respecte cap als altres.

 

Share Button

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.