Onda blinda les seves festes amb més de 400 serveis de reforç policial i blocs de formigó

Un ampli dispositiu de seguretat amb més de 400 serveis de reforç policial i centenars de quilos en forma de testos i blocs de formigó blindaran els actes centrals de la Fira d’Onda 2017.

El dispositiu previst inicialment s’ha ampliat després dels fets ocorreguts a Barcelona i Cambrils. Tal com es va acordar a la Junta Local de Seguretat i seguint les recomanacions del Govern, es vigilarà especialment el control dels accessos als cotxes en diferents zones de la ciutat amb vehicles de policia, testos especials i blocs de formigó, entre altres mesures que ja es vénen aplicant habitualment. En concret, l’Ajuntament disposarà de múltiples blocs de formigó dels anomenats ‘New Jersey’, que es col·locaran en diferents punts de la ciutat, com a la zona centre, la plaça Espanya, o al pavelló Víctor Cabedo.

Així mateix, s’ha celebrat una reunió de coordinació, a la qual ha assistit la tinent d’alcalde de Policia Local, Mari Carmen Aguilella; el regidor de Festes de l’Ajuntament, Asensio Blaya; l’Intendent Principal Cap de la Policia Local, Miguel Ángel Izquierdo; tècnics municipals, Protecció Civil i Serveis Sanitaris. Durant la reunió, s’ha concretat que referent al factor humà, per a la celebració d’aquesta Fira i per al màxim gaudi de veïns i visitants, la Policia Local destinarà quasi 400 serveis distribuïts per tot el terme municipal i reforçant-se els dies de major nombre d’esdeveniments. La Policia Autonòmica i la Guàrdia Civil també vetlaran per la seguretat en la localitat durant els dies de festa i els membres de Protecció Civil d’Onda i d’altres poblacions assistiran als actes de major envergadura.

A més s’ha coordinat el dispositiu de seguretat durant els actes taurins. Agents de la Policia Local, en la seva funció de directors de festejos taurins, repassaran els dies de festejos totes les mesures de seguretat, el control de presència dels voluntaris taurins, així com també els llocs d’ubicació d’ambulàncies i serveis mèdics. Així mateix, a l’inici dels festejos, es duran a terme diferents controls d’accés al recinte, amb la finalitat d’evitar la participació en els mateixos de menors i persones que no reunisquen les condicions psicofísiques per a açò. Durant la celebració de tots i cadascun dels festejos taurins, existirà un servei d’atenció permanent a la ciutadania en la reguarda policial per a aquelles persones que no puguen fer ús de les dependències policials del Pla, ja que aquestes es troben en ple recinte taurí.

Quant a l’assistència sanitària, un any més Onda disposarà d’un hospital de campanya amb metge situat al carrer Cervantes i diverses ambulàncies situades al llarg del recorregut dels ‘encierros’, així com un quiròfan portàtil com a complement de la infermeria situada a l’Ajuntament, que estarà present durant totes les exhibicions taurines.

Share Button

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.