Onda arreplega més de 200 propostes dels Pressupostos Participatius de 2018

Onda es troba en plena segona fase dels Pressupostos Participatius 2018, després d’arreplegar les més de 200 propostes que els onders han fet arribar a l’Ajuntament durant el mes de setembre.

Enguany el consistori que lidera l’alcalde Ximo Huguet ha ampliat la partida pressupostària per a aquesta fi, que aconseguirà els 250.000 euros. “Amb aquesta iniciativa donem veu als ciutadans perquè siguen partícips en la presa de decisions sobres les inversions que consideren que necessita la ciutat per a seguir avançant”, ha dit Huguet.

Com a novetat en aquesta edició, els onders han pogut votar per Internet, ja que es va engegar un portal en el qual, d’una forma molt intuïtiva, els ciutadans podien enviar les seves propostes. D’altra banda, s’ha pogut votar a través de les paperetes habituals, mètode també molt utilitzat pels veïns d’Onda.

Després de la recollida i recompte de totes les propostes, la temàtica de les mateixes recauen en la seva majoria en matèries d’urbanisme i cultura, però també hi ha propostes de festes, educació, administracions públiques, medi ambient o serveis socials.

L’alcalde d’Onda, Ximo Huguet, s’ha mostrat satisfet per “l’elevada participació que enguany han mostrat els veïns” i assenyala que “des del consistori se seguiran prenent aquest tipus de mesures ja que per a aquest equip de govern és una prioritat que la veu dels onders siga escoltada per a així seguir atenent les seves necessitats i créixer junts com a ciutat”.

En aquest mes, els tècnics específics de cada àrea estudien la viabilitat de cada proposta i es presentaran davant els veïns perquè tornen a sotmetre’s a votació durant el mes de novembre. D’aquesta manera, els onders triaran les propostes que siguen més prioritàries o tinguen major interès per a ells.

Share Button

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.