L’alcalde participa en els consells sectorials per a escoltar les seves propostes per al Pressupost de 2018

L’alcalde de la localitat, Ximo Huguet, ha realitzat una ronda de contacte amb els organismes consultius d’Onda per a fer partícip a tota la societat dels comptes municipals del 2018. El primer edil ha assegurat que “volem construir la nostra ciutat entre totes i tots, per açò és important que l’Ajuntament escolte a la ciutadania i els consells sectorials són una bona representació de les veïnes i veïns. Anem a intentar fer uns comptes consensuats que continuen amb l’augment de la qualitat de vida a Onda”.

És per açò també que, per tercer any consecutiu, els empadronats a Onda majors de 16 anys poden participar en els Pressupostos Participatius. Fins al 30 de setembre la ciutadania ha pogut presentar propostes tant de forma presencial com a la web https://onda.governalia.es/participacio/. Durant aquest mes d’octubre, es produirà la recollida i valoració de les propostes per a millorar la ciutat. Finalment, al novembre, començarà la tercera i última part del procés, on els veïns novament podran tornar a decidir, ordenant definitivament les propostes segons les seves preferències o prioritats. Es realitzaran totes aquelles propostes que puguen dur-se a terme amb la quantitat pressupostada per a inversions dels pressupostos participatius. A causa de l’èxit de participació de l’última edició, s’ha decidit augmentar enguany la partida pressupostària fins a aconseguir els 250.000 euros.

Finalment, l’alcalde ha animat a tota la ciutadania a implicar-se en aquest procés perquè “per a aquest equip de govern la participació dels onders en la gestió municipal és un dels nostres pilars bàsics. Creiem que aquest tipus de processos són fonamentals i serveixen per a millorar la comunicació entre l’Administració Local i el ciutadà, doncs no solament permeten que aquests participen en la presa de decisions dient a què volen que es destinen els seus impostos, sinó que també serveixen per a garantir l’eficiència dels recursos municipals i milloren la transparència. A més, és el compliment del nostre programa de govern i un dels acords de la investidura”.

 

Share Button

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Completa esta operación. Esto nos ayuda a eliminar spam. * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.