L’alcalde d’Onda recolza el ‘parany’ i demana autoritzar les proves científiques de la cistella malla

L’alcalde d’Onda, Ximo Huguet, ha mostrat el seu suport als paranyers i ha instat a la Conselleria de Medi Ambient a autoritzar, amb totes les garanties necessàries, les proves de camp del nou sistema de caça ‘cistella malla’, per a confirmar que és un sistema selectiu.

Així ho ha afirmat després d’una reunió amb paranyers de la localitat, als quals ha escoltat i mostrat el seu suport. Durant la trobada ha pogut comprovar aquest nou mecanisme de captura, “innovador, selectiu i compatible totalment amb el respecte a la naturalesa”. Concretament, en 2016, l’Associació de Paranyers (Apaval) va presentar la cistella malla que permet capturar les aus sense produir cap dany a l’animal utilitzant dos mecanismes, un que s’activa pel pes de l’au i un altre manual.

Huguet ha valorat “molt positivament” el treball dels paranyers, doncs “han dedicat molt esforç a dissenyar de forma col·lectiva aquest sistema de caça que està avalat per enginyers que acrediten que la cistella malla respecta la normativa nacional i europea, especialment la que fa referència a la caça selectiva i el maltractament animal”.

Finalment, l’alcalde ha assenyalat que “ara és la Conselleria qui ha d’autoritzar aquests estudis i proves necessaries per a aprovar aquest mitjà de caça selectiva. El parany és una pràctica arrelada en el nostre poble i com a alcalde d’Onda realitzaré totes les accions oportunes per a defensar els drets dels paranyers, que es mereixen una oportunitat”.

Share Button

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.