L’Ajuntament d’Onda concedeix 40 mil euros en ajudes per a la rehabilitació d’habitatges

L’Ajuntament d’Onda ha aprovat en l’última Junta de Govern Local la concessió de 12 ajudes noves per a la rehabilitació d’habitatges en la localitat per un import total de 40,343,24 euros. L’alcalde d’Onda, Ximo Huguet, ha recordat que “es tracta d’unes ajudes directes per a la rehabilitació d’habitatges o edificis residencials del municipi, que estan permetent impulsar i dinamitzar l’economia local. A més de fomentar l’ocupació, es regeneren i embelleixen els edificis en mal estat d’Onda, i impulsem l’ús de la ceràmica”.

Des que es van donar a conèixer les bases de les ajudes de 2017, s’han presentat un total de 49 expedients i es preveu concedir ajudes per un import total de 140.000 euros una vegada s’hagen tramitat totes les ajudes. A aquesta dada, a l’alcalde ha afegit que “el 70% de les empreses que estan intervenint en la rehabilitació d’habitatges són d’Onda, la qual cosa suposa un impuls per a la ciutat i les empreses locals, i més concretament per a un sector que ha sigut durament castigat anys arrere, el de la construcció. A més, aquest sector genera la implicació d’uns altres, la qual cosa pot crear nous llocs de treball en la localitat”.

Huguet ha recordat que poden beneficiar-se d’aquestes ajudes tots aquells habitatges que superaren els 15 anys d’antiguitat rebent, amb caràcter general, una ajuda serà del 30% del pressupost, rebent un 5% extra en cas que l’immoble tinguera més de 50 anys i fins a un 15% extra si s’utilitzava material ceràmic per al paviment o el revestiment, depenent de la superfície coberta. També s’ha subvencionat amb un 10% addicional aquella actuació compresa en el Centre Històric Protegit (CHP). El pagament de les subvencions serà del 70% una vegada es concedisca, i el 30% restant es pagarà una vegada executada l’obra i justificats les despeses.

D’aquesta forma, l’equip de govern liderat per Ximo Huguet dóna resposta a una demanda social dels veïns i veïnes d’Onda, en un compromís de l’Ajuntament per mantenir unes ajudes que ja van obtenir un gran èxit l’any passat. 55 onders es van beneficiar en 2016 d’aquestes ajudes, suposant un impacte econòmic d’aproximadament 500.000 euros només en obres.

Share Button

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.