El Ple d’Onda reclama unànimement al Govern d’Espanya la construcció d’una nova caserna de la Guàrdia Civil

L’Ajuntament d’Onda ha aprovat aquesta vesprada, en la seva última sessió plenària, instar al Govern d’Espanya al fet que consigne una partida en els pròxims Pressupostos Generals de l’Estat per a la constitució de la nova caserna de la Guàrdia Civil en el municipi.

En una proposta presentada pel propi alcalde d’Onda, Ximo Huguet, i aprovada per unanimitat per tots els grups polítics, el consistori ha sol·licitat a més que es complisca el conveni subscrit i s’inicien els tràmits perquè la caserna siga una realitat en 2018.

La instal·lació actual es troba en un estat “lamentable i precari”, per la qual cosa l’alcalde ha iniciat una sèrie d’accions per a aconseguir que es duga a terme “al més prompte possible” aquesta construcció que porta anys sol·licitant-se. D’aquesta manera, Huguet ha presentat al Ple d’Onda aquesta proposta, “perquè entre tots els grups polítics fem força i l’Estat solvente aquesta solució. La Guàrdia Civil presta servei a 10 localitats amb una població superior a 30 mil habitants. No obstant açò, l’actual casa caserna emmalalteix d’instal·lacions adequades per a les necessitats tant dels veïns i veïnes onders, com dels municipis propers. Per açò, avui reivindiquem conjuntament la construcció d’unes instal·lacions dignes”.

La setmana passada Huguet va remetre una carta al Ministeri amb la finalitat d’abordar aquesta problemàtica que ve des de lluny. En aquest sentit, ha recordat que “fa més de deu anys es va iniciar el procés per a la construcció d’aquestes inversió que per a Onda és prioritària i no es pot demorar més en el temps”. Concretament des de 2.005, moment en el qual el Ple de l’Ajuntament va acordar l’aprovació d’un protocol entre el Ministeri de l’Interior (GIESE) i el consistori per a la construcció d’una casa de la Guàrdia Civil a la localitat. Va ser llavors quan l’Ajuntament d’Onda va aportar una parcel·la de 3.000 m² capaç d’acollir l’edifici de nova planta. En 2007, es va signar el conveni de col·laboració entre el Ministeri de l’Interior i l’Ajuntament d’Onda i en 2.009 es va iniciar l’expedient de contractació on es licitava per un import de 3.214.552,40 euros. L’alcalde ha lamentat que, des de llavors s’ha anat eliminat aquesta obra dels Pressupostos Generals de l’Estat. Per açò, hem presentat esmenes per a la seva construcció i no solament pel lamentable estat de l’actual caserna. Existeix, a més, un greuge entre l’oferit per l’Ajuntament (el solar de 3.000 m² i el Projecte d’Execució, pagat per l’Ajuntament i cedit gratuïtament al Ministeri de l’Interior), i la nul·la resposta del Ministeri a les demandes de la ciutat i del cos de la Guàrdia Civil destinat a Onda.

Share Button

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.