Centenars d’onders participen en el cercavila infantil, el ‘Dia de les Paelles’ i l’ofrena de flors a la patrona

Onda segueix vivint els seus dies de festa de la Fira. Aquest dilluns ha estat carregat d’actes dels quals ha destacat la cercavila infantil. Els nens i nenes dels col·legis de la ciutat, al costat de la Reina Infantil, la seva Cort d’Honor, la Banda Jove de la Unió Musical Santa Cecilia i associacions, han recorregut els carrers de la localitat amb un cercavila de disfresses des del carrer Cervantes fins a la plaça Espanya, omplint-les d’alegria, color i bon ambient.

En aquest dilluns festiu per a la localitat, els més petits han seguit sent els protagonistes del matí amb una posterior festa infantil amb Scura Splats i el seu espectacle Corral Kaos, demostrant que a Onda les festes són per a tots els gustos i per a tots els públics.

Posteriorment, al migdia, ha tingut lloc el tradicional ‘Dia de les Paelles’, una jornada gastronòmica que ha comptat amb multitud de penyes participants. Aquest any, com a novetat, l’acte s’ha celebrat a l’aparcament del pavelló Víctor Cabedo Carda i ha collit un gran èxit de participació. Des d’abans de la 13.00 hores, les penyes han començat a elaborar el típic plat valencià a llenya amb l’arròs i l’oli que els ha lliurat la Junta de Festes i posteriorment han menjat juntes en un menjar de germanor.  Uns 400 onders han decidit menjar en aquesta nova ubicació i a tot moment s’ha respirat bon ambient i cordialitat, col·laborant uns amb uns altres.

Un altre dels actes més importants també s’ha celebrat aquest dilluns. Es tracta de l’ofrena de flors a la patrona d’Onda, Ntra. Sra. de l’Esperança. També ha sigut un èxit de participació i d’espectadors que no han volgut perdre’s aquest emotiu acte, en el qual la Reina i Dames de la Fira 2017, Reina Infantil i Cort d’Honor, Junta de Festes, autoritats i la participació de les penyes i de tot el poble en general fan l’ofrena a la seva patrona.

Durant la vesprada, els nens i nenes també han pogut gaudir d’una obra de teatre infantil, “El Quixot de la Manxa”, interpretada per la companyia Amimic Teatre, a la Plaça d’Espanya. Finalment, la nit estarà amenitzada per una altra aposta cultural i es podrà gaudir de l’actuació musical de l’Onda Big Band, amb la col·laboració d’Alejandro Parreño, els qui animaran al públic fins a passada la mitjanit.

 

  • Dimarts 24

10.30 h       Entrada de mansos amb cavalls, des de l’av. Manolo Safont, Concepció, el Pla i Calatrava fins al Raval de Sant Josep, organitzada per l’associació Aires Nuevos.

11.00 h       A la plaça d’Espanya, parc infantil Animatrix (XVI Festival de Teatre i Animació Infantil).

Al Centre de Dia, actuació de la rondalla Els Rondallers.

12.00 h       Entrada i exhibició de vaquetes de la ramaderia Fernando Machancoses.

14.00 h       Al restaurant Palmito, dinar homenatge a les associacions El Molí, Adaponda i altres de diversitat funcional, oferit per l’Ajuntament.

16.30 h       A la plaça d’Espanya, continuació del parc infantil Animatrix (XVI Festival de Teatre i Animació Infantil).

Des de les barreres dels carrers Concepció i Safona, repartiment de berenar als membres dels cadafals, organitzat per l’Associació de Cadafals i Caixons.

17.00 h       Exhibició de dos bous braus de les ramaderies següents:

– Daniel Ramos, Tornero, amb el núm. 15, G-2 i pèl negre mulat, patrocinat per la penya TI-K

– El Ventorrillo, Coleto, amb el núm. 70, G-2 i pèl sard clar de la penya Aficionats al Bou de Fira d’Onda.

A continuació, vesprada de vaques de la ramaderia Hnos. Guillamón.

                   Al teatre Mònaco, primer passe del musical infantil La Cenicienta, la magia del musical (XVI Festival de Teatre i Animació Infantil).

18.00 h       Al CIM, ball a càrrec de Toni Vissiedo. Entrada gratuïta.

19.00 h       Al Pavelló Municipal: presentació de l’equip FS At. Onda i partit entre FS At. Onda i CFS Bisontes Castellón. Organitza Club FS At. Onda.

                   Al teatre Mònaco, segona representació del musical infantil La Cenicienta, la magia del musical (XVI Festival de Teatre i Animació Infantil).

19.30 h       A l’església de l’Assumpció, missa en honor als beats Vicent de Paül Canelles i José Mª Piquer. Cantarà el Cor Parroquial de l’Assumpció dirigit per María Ortega Álvaro.

21.30 h       Al pàrquing Ibn al-Abbar, al costat del pavelló Víctor Cabedo Carda, sopar de Fira amb degustació de tombet de bou.

22.30 h       Al recinte del sopar, espectacle Odysseus, de la companyia de teatre La Fam.

00.00 h       Embolada de la penya Aficionats al Bou de Fira d’Onda i penya Ti-k.

02.00 h       Al pavelló Víctor Cabedo Carda, festa.

 

Share Button

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.