Onda realitza les primeres jornades de sensibilització sobre el Canvi Climàtic
El tinent d’alcalde de Sostenibilitat de l’Ajuntament d’Onda, Ángel Badenas, al costat del portaveu d’Onda Sí Se Puede, Manuel Escrig, ha presentat aquest matí les Primeres Jornades Tècniques ‘Ciutats sense contaminants’, que se celebraran al municipi aquest cap de setmana. A la roda de premsa també ha assistit Begoña Antequera, presidenta de la Cooperativa Hort del Manyano, entitat encarregada de l’organització de l’esdeveniment.
L’Ajuntament pretén abordar el repte del canvi climàtic i la qualitat ambiental d’Onda a través d’un projecte que porta per nom ‘Onda Ciutat Verda 2020’. En aquest sentit, Badenas ha explicat que “aquesta campanya de sensibilització ambiental naix amb l’objectiu de convertir-se en una eina de caràcter estratègic, que permetrà aconseguir els objectius de la lluita contra el canvi climàtic a Onda”.
La primera de les accions que està inclosa a ‘Onda Ciutat Verda’, és la celebració d’aquestes jornades innovadores que es realitzaran per primera vegada a la Comunitat Valenciana. “La idea és crear una bateria d’accions en les quals participe de forma activa la ciutadania. Els assistents a aquestes jornades coneixeran de primera mà les actuacions que s’estan duent a terme des de l’Ajuntament, així com les diferents mesures que podrien realitzar per a ser més respectuosos amb el medi ambient”, ha destacat Badenas.
Per la seva banda, Manuel Escrig ha explicat en què consisteixen aquestes jornades que se celebraran del 23 al 24 de setembre a la Casa de la Cultura de la localitat i comptaran amb una gran quantitat de ponències, a càrrec d’experts de reconegut prestigi, tant a nivell nacional com a internacional. El primer dia, després de la inauguració, es realitzarà la ponència “Mociones en municipios frente a los disruptores endocrinos”, a càrrec de Kistiñe García Cantero, responsable de Comunicació de la campanya “Libres de Contaminantes Hormonales”, d’Ecologistas en Acción; i Manuel Escrig Azor, portaveu d’Onda Sí Se Puede. Li seguirà la ponència “Información y prevención en la lucha contra las enfermedades ambientales”, de la mà de Ruth Echeverría Orellana, especialista en Biofísica, Geofísica i Riscos Ambientals. Per la vestprada, Mariana Fátima Fernández Cabrera, Professora Titular del Departament de Radiologia i Medicina Física a la Universidad de Granada, exposarà la seva ponència “Bisfenol-A”; seguida de “Intoxicación por mercurio. Amalgamas dentales”, per Alberto García Garrido, Responsable d’Odontologia Ambiental de la Fundación Alborada.
El diumenge, es realitzaran tres ponències més: “Presencia de plaguicidas, disruptores endocrinos en alimentos”, a càrrec de nou de Kistiñe Garcia Cantero; “Convivimos con plaguicidas, pero ¿los conoces?”, por Pilar Ors Zarzoso, metgessa especialista en Salut Pública i Medicina Preventiva; i “Plaguicidas y contaminantes emergentes en aguas de la provincia de Castellón”, per Carlos Sales Martínez. Després d’açò es realitzarà la clausura i el vi d’honor.
Per a assistir a les jornades serà necessària una inscripció prèvia a través d’un formulari que podrà trobar-se als edificis municipals. El lliurament serà o bé via mail a info@hortdelmanyano.com, o a la Casa de la Cultura.