Onda instal·la desfibril·ladors a les instal·lacions esportives i forma per al seu ús

Onda és més que mai un municipi cardioprotegit. Aquesta setmana s’han instal·lat desfibril·ladors en cadascuna de les instal·lacions esportives de la ciutat per a garantir l’assistència adequada i urgent als usuaris que puguen patir algun problema cardíac quan es troben practicant esport als centres municipals.

El regidor d’Esports de l’Ajuntament d’Onda, Francisco Chalmeta, ha visitat els centres esportius i ha mostrat la seva satisfacció per comptar amb aquests dispositius just abans de la celebració del ‘IV Torneig Esmalglass Itaca Castelló Base’, que reunirà aquest cap de setmana a les millors promeses del futbol provincial. “A més de comptar amb un servei d’ambulàncies, ara també disposem d’aquests aparells que mitjançant descàrregues elèctriques poden reiniciar el batec d’un cor que ha patit una parada cardíaca. Comptar amb desfibril·ladors a les instal·lacions esportives suposa una garantia en l’assistència primària en cas d’urgències, per la qual cosa des de l’equip de govern estem molt contents de poder tenir-los”, ha dit Chalmeta.

Així mateix, ha informat que durant aquests dies s’està impartint formació específica als responsables dels centres esportius, perquè sàpiguen utilitzar amb plenes garanties aquests equips en cas de necessitat. Els assistents a aquest curs que ha oferit la Diputació s’han format sobre com utilitzar els aparells que permeten actuar de manera adequada davant les parades cardíaques. “L’avantatge d’aquests aparells és que l’accés és fàcil i ràpid i que les maniobres poden ser realitzades per personal no sanitari amb seguretat i eficàcia seguint les instruccions d’ús”, ha destacat el regidor d’Esports.

Per la seva banda, la regidora de Policia d’Onda, Mari Carmen Aguilella, ha explicat que també aquesta setmana l’Ajuntament ha renovat la formació dels agents de policia en l’ús dels desfibril·ladors, a través d’un curs que ha sigut impartit per Creu Roja, a través del conveni que té signat amb el consistori. En aquest sentit, Aguilella ha assenyalat que mitjançant aquestes jornades de formació “pretenem millorar l’atenció en cas de qualsevol urgència sanitària que la Policia haja d’assistir en el municipi, suposant un augment de les possibilitats de salvar vides”. L’Ajuntament ja va dotar l’any passat a la Policia Local de dos desfibril·ladors. Un d’ells es troba situat a les dependències municipals de forma fixa i l’altre a la furgoneta mòbil d’atenció ciutadana. “Tots els membres de la Policia Local estan assistint a aquests cursos, ja que sovint són els encarregats de donar l’assistència necessària en un primer moment en cas de parada respiratòria. És per açò, que la seva correcta formació és fonamental”, ha conclòs Aguilella.

Share Button

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.