Onda celebra el 9 d’Octubre amb una variada programació cultural

L’Ajuntament d’Onda celebrarà un any més el 9 d’Octubre. Per a açò, l’actual equip de govern, i els diferents departaments del consistori, Cultura, Educació i Esports, en coordinació amb diverses associacions, ha preparat una potent i variat programa. Els actes començaran el dilluns 2 d’octubre i es perllongaran fins al dia 9, amb l’objectiu de potenciar l’aspecte lúdic de la festa i fomentar el folklore valencià en el municipi.

La programació arrancarà el dilluns 2 d’octubre, a les 17.30 hores, amb el concurs de botifarra, que se celebrarà a les 17.30 hores a la Biblioteca d’adults. El dimarts 3 serà el torn per al concurs de la Fallera calavera; també a les 17.30 hores al mateix lloc. Els interessats a participar en tots dos concurs podran realitzar la inscripció a partir del dilluns 18 a la Casa de la Cultura.

El dimecres 4 i el dijous 5, als centres educatius, es procedirà a la lectura de la ‘Narració 9 d’Octubre’, dirigida a escolars de segon cicle de Primària. Precisament, el mateix dijous, a les 19 hores, a la Sala de la Cassola, es projectarà el documental ‘Puchol 2.0’ per a, posteriorment, debatre en una taula redona sobre el futur d’un dels esports autòctons, la pilota valenciana.

Com a inici del llarg cap de setmana es presentarà el llibre ‘El dit sobre el mapa’ de Daniel P. Grau, al saló d’actes de la Casa de la Cultura, el divendres 6 a partir de les 19 hores. A les 22 hores, a la Sala de la Cassola tindrà lloc el concert ‘6 Veus per al poeta’. El dissabte 7 es realitzarà una visita guiada al centre històric i castell d’Onda, amb eixida des de la Font de Dins, a partir de les 10.30 hores, en la qual s’explicarà la història de la Carta pobla d’Onda i comptarà amb la col·laboració de Vicent García Edo.

El diumenge 8, a partir de les 18 hores, tindrà lloc al pavelló Víctor Cabedo una gran festa amb tallers, correllengües, muixerangues, música folklòrica i tradicional, i gegants i cabuts. I, a partir de les 21 hores es podrà gaudir d’un sopar de germanor de ‘pa i porta’ amenitzat pel grup ‘Els Ravalers’, al mateix recinte. Els actes es tancaran el dilluns 9 d’octubre amb una partida de Pilota Valenciana, a les 9 hores, al carrer Sant Miquel, organitzada pel ‘Club Pilotari d’Onda’.
Finalment, el tinent d’alcalde de l’àrea de Cultura ha animat a tots els onders a «participar  d’aquest conjunt d’activitats que s’han planificat des de l’Ajuntament destinades a tots els veïns del municipi, siga qui siga la seva edat, amb motiu de la commemoració del dia de la Comunitat Valenciana”.

Share Button

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Completa esta operación. Esto nos ayuda a eliminar spam. * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.