L’Ajuntament inicia un curs per a cuidadors no professionals de persones depenents

L’Ajuntament d’Onda ha engegat un projecte d’acció formativa dirigit a cuidadors i cuidadores no professionals de persones depenents. Aquesta nova iniciativa, impulsada des de la Regidoria de Política Social que dirigeix Mari Carmen Aguilella, es realitzarà durant el mes de setembre i ha començat aquesta setmana.

16 persones rebran formació per a l’atenció adequada dels afectats a través d’aquest curs que s’imparteix al saló d’actes de la Casa de Cultura, comptant amb la participació de personal docent compost per una infermera i una doctora pertanyents a l’equip sanitari del Centre de Salut Integral II d’Onda, així com per dues psicòlogues i una treballadora social del consistori.

En concret, la tinent d’alcalde de Política Social ha explicat que en aquest curs “es tractaran temes tant sanitaris (mobilitzacions, cures bàsiques a persones depenents) com a psicosocials (estrès, duel, recursos i prestacions dirigits a dependents), així com també estratègies per a la cura del cuidador, ja que des de l’Ajuntament es considera imprescindible i molt valuosa la labor que aquests realitzen i creiem que, per a cuidar bé, primer ha de cuidar-se un mateix”.

Aguilella ha explicat que “amb aquest curs pretenem acostar als onders que es dediquen a cura de persones depenents, els coneixements bàsics per a poder atendre’ls, podent així millorar l’atenció i fomentar l’autonomia personal dels altres”. Finalment, la tinent d’alcalde de Política Social del consistori ha assenyalat que “es tracta d’una iniciativa que mostra, una vegada més, la sensibilitat d’aquest Ajuntament amb el col·lectiu de persones depenents de la ciutat i les seves famílies. I és que, per a aquest equip de govern, el primer són les persones, i millorar la qualitat de vida i el benestar dels nostres veïns és una prioritat”.

Share Button

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.